CARSNEWS
NEW MODELS

Τι θα λέγατε για όριο 100 km/h όπως στην Ολλανδία;

Η συζήτηση για τον περιορισμό του ανώτερου ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της Ολλανδίας είχε ξεκινήσει από πέρσι, με την κυβέρνηση να θέλει να περιορίσει αυτό το όριο από τα 130 στα 100 km/h, το χαμηλότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη (μαζί με Νορβηγία και Κύπρο). Πολύ δε περισσότερο αν αναλογιστούμε την εξαιρετική κατάσταση των αυτοκινητοδρόμων της χώρας αλλά και την επίπεδο τοπογραφία της χώρας.

Ο λόγος για την αυτή την αλλαγή είναι τα υψηλά επίπεδα αζώτου  που βρέθηκαν στην χώρα, αν και από την αρχή υπήρξαν αντιδράσεις από οδηγούς που έλεγαν ότι θα δέχονταν ευχάριστα ένα πρόστιμο παρά να πηγαίνουν με αυτή την ταχύτητα.

Πάντως το όριο ταχύτητας ισχύει κατά την διάρκεια της ημέρας, από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα ισχύει το παλαιότερο όριο των 130 km/h.

Οι Κάτω Χώρες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις ενώσεις αζώτου, απελευθερώνοντας κάθε χρόνο 50 κιλά ανά εκτάριο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ των 15 κιλών. Το άζωτο είναι χρήσιμο στην ατμόσφαιρα όμως σε συνδυασμό με υδρογόνο ή οξυγόνο δημιουργούνται διάφορες ενώσεις, όπως τα οξείδια του αζώτου, τα οποία δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα.

Η αστυνομία προς το παρόν δεν θα αυξήσει τους ελέγχους ελπίζοντας ότι οι οδηγοί θα συμμορφωθούν. Αρκετές μελέτες πάντως έχουν δείξει ότι οι χαμηλότερες ταχύτητες μπορούν να μειώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς τα αυτοκίνητα αρχίζουν να κινούνται πλησιέστερα μεταξύ τους και έτσι μειώνονται τα κενά στην κυκλοφορία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τρομακτική κατάρρευση γέφυρας μπροστά στην κάμερα (Video)

cars

To Ford Bronco και σε pick-up!

cars

H Jeep παρουσιάζει το πρώτο τρέιλερ παντός εδάφους – Εμπνευσμένο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

cars

Η Αlfa Romeo πετάει το γάντι στους Γερμανούς με την Giulia GTA των 620 PS

cars

Εκτός προγράμματος η Νέα Ζηλανδία, πιέζει η Toyota για την Ιαπωνία

cars

Η νέα Porsche Macan θα είναι πλήρως ηλεκτρική και θα βασίζεται στο πλαίσιο PPE

cars

Δείτε το ολοκληρωτικό “γδύσιμο” μιας Toyota Supra (Video)

cars

Έτσι θα λύσουν το… πρόβλημα της Formula 1 οι Άραβες (video)

cars

Αυτή η replica της Porsche 550 Spyder έχει θέση μόνο για τον οδηγό

cars