CARSNEWS
AUTONEWS

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των πασχαλινών διακοπών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το Πάσχα και πολλοί από εσάς θα ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας. Η αλήθεια είναι πως το πακετάρισμα, ειδικά αυτή την εποχή είναι λίγο χαοτικό, καθώς δεν ξέρετε τι να πάρετε μαζί σας λόγω του καιρού.

Κι ενδεχομένως, μέσα σε αυτό το χάος να μην δώσετε σημασία στο φαρμακείο των διακοπών και να μην πάρετε μαζί σας, φαρμακευτικά είδη που θα σας χρειαστούν πραγματικά. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να έχετε μαζί σας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Για την καούρα και την δυσπεψία

Ωραίο το πασχαλινό τραπέζι, αλλά μετά το απόγευμα, οι περισσότεροι – αφού έχουμε πέσει με τα μούτρα – αισθανόμαστε καούρα ή δυσπεψία. Ειδικά, όσοι το προηγούμενο διάστημα νήστευαν, αισθάνονται πιο έντονα τα συμπτώματα αυτά. Οπότε, στο φαρμακείο σας, να έχετε και σκευάσματα για τις καούρες και την δυσπεψία.

Τσιμπήματα

Αν, φέτος, βρεθείτε στην εξοχή, από το φαρμακείο δεν πρέπει να απουσιάζουν προϊόντα ανακούφισης από τα τσιμπήματα, όπως από μέλισσες ή σφίγγες. Γιατί ναι καλά τα γιατροσόφια της γιαγιάς που ανακουφίζουν, αλλά εσείς μη βασίζεστε μόνο σε αυτά. Επίσης, αν είστε αλλεργικοί, είναι δεδομένο ότι κουβαλάτε μαζί σας και κάποιο αντιισταμινικό χάπι.

Πονοκέφαλος/ημικρανίες

Λίγο το αλκοόλ λόγω της ημέρας, λίγο ο ήλιος, λίγο η κούραση ή η υπερένταση, η Κυριακή του Πάσχα φεύγει, ο πονοκέφαλος έρχεται. Και όχι μόνο την ημέρα αυτή. Στη διάρκεια των διακοπών ενδεχομένως σας πιάσει πονοκέφαλος, ακόμα χειρότερα, ημικρανία, οπότε μην ξεχάσετε να βάλετε στο φαρμακείο αναλγητικά φάρμακα.

Εποχική αλλεργία

Άνοιξη και φύση είναι ένας συνδυασμός «εκρηκτικός» για όσους υποφέρουν από εποχικές αλλεργίες. Γιατί μπορεί να είναι πανέμορφη η φύση αυτή την περίοδο, με τα πολύχρωμα ανθισμένα λουλούδια, όμως,για τους αλλεργικούς μπορεί να μετατραπεί σε… εφιάλτη. Για να μη βρεθείτε, λοιπόν, σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, να έχετε μαζί σας φυσιολογικό ορό για τυχόν συμπτώματα ή κάποιο συνταγογραφούμενο σκεύασμα που θα σας έχει συστήσει ο γιατρός σας.

Ζάλη στο ταξίδι

Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, παρέα με τα παιδιά, είναι πιθανό να ζαλιστούν. Αν ο δρόμος, κιόλας, προς το χωριό έχει και πολλές στροφές, τότε η ζαλάδα θα είναι πιο έντονη με τάση για εμετό. Οπότε, έίναι καλό να έχετε μαζί σας σκευάσματα για τη ζάλη, αν και για να δράσουν θα πρέπει να τα πάρετε πριν το ταξίδι. Για τα παιδιά υπάρχουν και σκευάσματα που κυκλοφορουν σε μορφή καραμέλας.

Related Articles

Η Mazda σκέφτεται το μέλλον του MX-5.

cars

Βόρεια Μακεδονία: Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο σε γνωστό δήμαρχο και στην πρώην επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας

cars

KIA. Κατέκτησε ακόμη δύο βραβεία

cars

Ford: Στο σφυρί η πρώτη ολοκαίνουρια Shelby Mustang GT500

cars

Πλαφόν στο ύψος των στεγαστικών δανείων βάζει η Τράπεζα της Ελλάδος

cars

Έφοδος της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια – Συνέλαβε διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων

Bury

Νέες εκδόσεις Audi Q3 και Q3 Sportback με πρόσθετο εξοπλισμό

cars

Lancia Aurelia B24 Spider. Διαχρονικά όμορφη

cars

Πλησιάζει, ριζικά διαφορετικό το νέο Opel Astra.

cars