CARSNEWS
AUTONEWS

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα παρουσιαστεί το νέο Volkswagen Golf GTI!

Η πρώτη από τις 4 διαφορετικές “καυτές” εκδόσεις του ολοκαίνουριου Volkswagen Golf θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία. Ήδη γνωρίζαμε ότι το Golf GTI θα ήταν ένα από τα μοντέλα του 2020 και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για την επίσημη παρουσίαση του από την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στον κόσμο, οπότε η γκάμα της 8ης γενιάς του δημοφιλέστερου hatchback θα εμπλουτιστεί σύντομα με την φημισμένη έκδοση επιδόσεων.

Αν κρίνουμε από τις προηγούμενες προσπάθειες της Volkswagen, περιμένουμε από το Golf GTI να είναι μία διακριτικά αναβαθμισμένη εκδοχή του standard μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι θα εξοπλιστεί με ένα συγκρατημένο bodykit ώστε να τονιστεί η αθλητικότητα του συνόλου, την χαρακτηριστική διπλή απόληξη της εξάτμισης, μεγαλύτερους αεραγωγούς και πιθανότατα, μία μικρή αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Όσον αφορά στα μηχανικά του, δημοσιεύματα από το 2019 έκαναν λόγο για εγκατάλειψη των σχεδίων για τον εξηλεκτρισμό του Golf GTI, οπότε περιμένουμε να δούμε μεγάλο μέρος του hardware που γνωρίσαμε από την προηγούμενη γενιά. Θα υπάρχουν όμως κάποιες αναβαθμίσεις ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκδόσεις: την βασική με ιπποδύναμη στην περιοχή των 250 ίππων και μία ισχυρότερη, πιθανώς με 290 περίπου άλογα. Κατά τα άλλα, ακούγεται πως οι μηχανικοί έδωσαν βάρος στην ακρίβεια και την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης ενώ η (ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη) ανάρτηση θα προσφέρει την χρυσή τομή ανάμεσα σε ένα σκληροπυρηνικό, σπορ στήσιμο και την άνεση που κρίνεται απαραίτητη ότι πέφτουν οι ρυθμοί.

Αργότερα θα προστεθούν στην γκάμα και οι υπόλοιπες εκδόσεις με την GTD να προηγείται, την GTE να ακολουθεί και την κορυφαία, R να έρχεται ως το κερασάκι στην τούρτα. Σύμφωνα με την τρέχουσα πληροφόρηση πάντως, ο συγκεκριμένος κύκλος παρουσιάσεων θα ολοκληρωθεί εντός του 2020, οπότε έχουμε να περιμένουμε πολλά και ενδιαφέροντα από την Volkswagen!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανατροπή στο έγκλημα στην Εφύρα Ηλείας: Αθωώθηκε ο αδερφός του θύματος

cars

Πέντε λόγοι που όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Φλώρινα

cars

Τροχονομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη: Σχεδόν ένας στους δύο οδηγούς είναι παραβάτης

cars

Fiat Professional Doblo Cargo CNG. Αρωγός του επαγγελματία

cars

Τρόμος στο τιμόνι για οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Το όχημα τον «απήγαγε» και οδηγούσε ανεξέλεγκτο

cars

Opel Crossland. Με νέο design και χωρίς το “X” πλέον!

cars

Η τριλογία των Χόμπιτ επιστρέφει στους ελληνικούς κινηματογράφους

cars

Η Mercedes είναι έτοιμη για την E-Class facelift. Εσύ;

cars

Σκορδά και Λιάγκας αποχώρησαν παράλληλα από τα πλατό των εκπομπών τους – Το μήνυμα για το προσωπικό ζήτημα που προέκυψε

cars