CARSNEWS
AUTONEWS

Τον Σεπτέμβριο το “καυτό” δίδυμο M3/M4!

Η αναμονή για τις ολοκαίνουριες M3 και M4 φτάνει στο τέλος της καθώς η BMW ανακοίνωσε με πάσα επισημότητα και ένα ενδιαφέρον σετ φωτογραφιών ότι τα δύο “καυτά” μοντέλα θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που της απομένει για την ολοκλήρωση των δοκιμών και το τελικό finetuning των δύο μοντέλων λιγοστεύει και γι’ αυτό έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα της ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν βασίζεται αποκλειστικά στην θρυλική Nordschleife του Nurburgring, αλλά δοκιμάζει τις M3 και M4 και σε άλλες πίστες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το Sachsenring.

Σύμφωνα με την BMW, οι M3 και M4 θα προσφέρουν “μία σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις” χάρη στον αναβαθμισμένο 3-λιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που προσφέρει 49 άλογα επιπλέον στην… βασική έκδοση και 60 ίππους επιπλέον στην Competition σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα που έχουμε δει στις X3 M και X4 M, ο οποίος παράγει 480 ίππους στην standard μορφή του και 510 άλογα ως Competition και συνδυάζεται, προς τέρψη των φανατικών οπαδών της… αναλογικότητας, με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο το οποίο στέλνει την δύναμη στους τροχούς του πίσω άξονα. Στην Competition έκδοση, ο κινητήρας προσφέρεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ενώ αργότερα, θα γίνει διαθέσιμο (προαιρετικά) και το M xDrive σύστημα τετρακίνησης.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε όταν παρουσιαστούν επίσημα οι M3 και M4 ή αν αποφασίσει η BMW να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σε κάποιο μελλοντικό teaser πριν την αποκάλυψη των εξακύλινδρων θηρίων. Μέχρι τότε, μπορούμε να απολαύσουμε τις φωτογραφίες με το καμουφλάζ αλλά και το video που ανέβασε η γερμανική φίρμα στο κανάλι της στο Youtube.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jeep Wrangler 4xe. Kαι με ξεχωριστά αξεσουάρ

cars

Νέο Audi Α3 Sportback. Σύγχρονο σε όλα του

cars

Fiat 500. Χαμογελά

cars

Renault Trafic & Master. 40 χρόνια δίπλα στον επαγγελματία

cars

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας απέρριψε τη ρωσική προσφυγή κατά της κατάσχεσης των εμπορικών ονομασιών βότκας

cars

Νέο Opel Crossland. Με πολλές και σημαντικές αλλαγές

cars

Audi: Στο μέλλον τα ηλεκτρικά θα έχουν μικρότερη αυτονομία.

cars

Ο οσκαρικός Hans Zimmer ανέλαβε τον ήχο των ηλεκτρικών BMW M.

cars

Peugeot – Δυναμική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών

cars