CARSNEWS
AUTONEWS

Το Ισραήλ πολεμάει σε τρίτα μέτωπα – Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανος και στο βάθος το Ιράν

Οι ΗΠΑ ενέκριναν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, αλλά παράλληλα προσπαθούν μέσω της διπλωματίας να βρεθεί μια λύση, καθώς το Τελ Αβίβ έχει τρία ανοιχτά στρατιωτικά μέτωπα, τη στιγμή που αυξάνεται η ένταση με το Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο IDF πολεμάει στη Γάζα και πλέον στα νότια της Λωρίδας, με τη Δύση να επικρίνει έντονα την επιχείρηση, αφού αναμένεται να χειροτερεύσει την ανθρωπιστική κρίση, όπου πέρα από θανάτους θα συνοδεύεται και με μεταναστευτικές ροές.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει Ισραηλινούς που διώχνουν Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους στη Δυτική Όχθη, ώστε στην περιοχή να επικρατήσει το εβραϊκό στοιχείο. Χαρακτηριστικά, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι σκότωσε 10 «τρομοκράτες» στον προσφυγικό καταυλισμό Nur al-Shams, ενώ το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον ένα παιδί, ενώ σημειώθηκαν μαζικές συλλήψεις και καταστροφές.

Στον απόηχο της έξαρσης της βίας οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, ενώ κατακρίνουν έντονα το Ισραήλ, θεωρώντας ότι υπονομεύει τη θέση του σε μια εξαιρετικά τεταμένη περίοδο.

ισραήλ

Βομβαρδισμοί στον Λίβανο

Στο μέτωπο του Λιβάνου κατά της Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε πλήγματα σε τέσσερις τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου. Στο στόχαστρο των ισραηλινών επιδρομών βρέθηκαν τα χωριά Κχιαμ, Ταΐρ Χάρφα, Kφαρκέλα, κοντά στην Οντάισσε και σε μια περιοχή μεταξύ Ραμιεχ και Μπέιτ Λεΐφ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό των τριών από τις τέσσερις τοποθεσίες, χτυπώντας, όπως είπε, στόχους της Χεζμπολάχ.

Αμερικανική βοήθεια

Στον απόηχο των παραπάνω εξελίξεων, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ 26,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των οποίων ένα ποσό προορίζεται για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Το πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναπλήρωση των αμυντικών συστημάτων Iron Dome και David’s Sling και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια του αμυντικού συστήματος Iron Beam.

Περιλαμβάνει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μερικά από τα οποία θα διατεθούν στη Γάζα. Καμία από τη βοήθεια, ωστόσο, δεν μπορεί να διοχετευθεί προς τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Γάζα, την UNRWA, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν τη χρηματοδότηση μετά τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι κάποιοι υπάλληλοί της συμμετείχαν στις επιθέσεις της Χαμάς.

Related Articles

Δύο αδέρφια σε αγώνα καρτ στην Ιταλία

cars

Σαν σήμερα 13 Μαρτίου: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας θα γινόταν σήμερα 111 ετών

cars

Mini Cooper E σε Classic

cars

Subaru. Φέρνει το test drive σε εσάς

cars

Στο Gov.gr Wallet όλες οι πληροφορίες των οχημάτων

cars

Ford Maverick. Μικρότερο από το Ranger αλλά πολύ ικανό!

cars

Τέσσερα πανίσχυρα γερμανικά οικογενειακά μάχονται για την επικράτηση!

cars

Το ανεκτίμητο βιολί του Παγκανίνι σκαναρίστηκε από επιταχυντή σωματιδίων για να αποκαλύψει τα «μυστικά» του

cars

Το Polestar 3 παίρνει σάρκα και οστά.

cars