CARSNEWS
F1 & RACES

Το μότορσπορ διεκδικεί μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο Λιούις Χάμιλτον με την Βρετανική σημαία
Ο Λιούις Χάμιλτον με την Βρετανική σημαία AP PHOTO/EDUARDO VERDUGO

Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ένα από τα σπορ που εξετάζονται προς ένταξη στα ολυμπιακά αθλήματα με ορίζοντα πενταετίας, και οι αποφάσεις αναμένονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ένταξη του μότορσπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες προωθείται την τελευταία δεκαετία. Μέχρι το 2012 οι αγώνες αυτοκινήτου παρέμεναν αποκλεισμένοι από τα ολυμπιακά αθλήματα λόγω της χρήσης κινητήρα, παρά το γεγονός ότι οι οδηγοί των κορυφαίων βαθμίδων ή του Karting είναι αποδεδειγμένα υπεραθλητές.

Όμως, τη χρονιά εκείνη έγινε το πρώτο βήμα με την αναγνώριση της FIA από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Το δεύτερο βήμα έγινε με την ένταξη του Karting -αποκλειστικά με ηλεκτρικά kart- στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018 σε μια εκδήλωση που εγκαινίασε ο τότε πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ.

Τώρα, όμως, συζητείται η ένταξη των αγώνων αυτοκινήτων και στους κυρίως Ολυμπιακούς Αγώνες – συγκεκριμένα σε εκείνους που θα διεξαχθούν το 2028 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα ήταν παράδοξο να πιέσει και η Formula 1, η οποία ως γνωστόν ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Liberty Media.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αγώνες αυτοκινήτου περιλαμβάνονται στα νέα αθλήματα που διεκδικούν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες – μαζί με το κρίκετ, το λακρός, το breakdancing, το καράτε, το κικ-μπόξινγκ, το σκουός και το flag football (μια παραλλαγή του αμερικανικού ποδοσφαίρου χωρίς σωματική επαφή).

Οι αποφάσεις της ΔΟΕ σχετικά με την ένταξη νέων αθλημάτων αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος αυτού του Σεπτεμβρίου, και φυσικά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιά μορφή αγώνων αυτοκινήτου θα μπορούσε να αποτελέσει το πεδίο του συναγωνισμού του μότορσπορ αν αυτό εντέλει εξασφαλίσει τη θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Related Articles

F1 Δοκιμές Εξέλιξης 2, Ημέρα 3: Φινάλε με τη Mercedes στην κορυφή

cars

Ένας Ιάπωνας για την Toro Rosso (video)

cars

Σαν σήμερα – Όταν η Formula 1 έχασε την ανάσα της: Το τρομακτικό ατύχημα του Νίκι Λάουντα στην Γερμανία (Βίντεο)

cars

Formula 1: Ο Πρόεδρος της Ferrari προανήγγειλε νέα συμβόλαια

cars

CVC Capital: Επαναφέρει τα σχέδια του για είσοδο στο Χρηματιστήριο

cars

H Visa και οι Ομάδες της Red Bull Formula One ανακοινώνουν παγκόσμια συνεργασία

cars

Disney+: Πρωτότυπες σειρές και ταινίες για όλους τον Νοέμβριο

cars

Με Formula 1 και Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/07)

cars

Formula 1: Οι πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης (video)

cars