CARSNEWS
F1 & RACES

Το πείραμα στις κατατακτήριες που θα δούμε στην Ουγγαρία

Η Formula 1 θα δοκιμάσει κάτι νέο σχετικά με τα ελαστικά στις κατατακτήριες δοκιμές του αγωνιστικού τριημέρου στο Χανγκάραορινγκ της Ουγγαρίας.

Στη φετινή σεζόν, η Formula 1 επιχειρεί να βρει τρόπους ώστε να βελτιώσει το θέαμα και να κάνει τα αγωνιστικά τριήμερα πιο συναρπαστικά. Για το λόγο αυτόν, έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει ορισμένα «πειράματα», με ένα νέο σύστημα διεξαγωγής για τις κατατακτήριες. Η αρχή ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον αγώνα της Ίμολα, όμως η ματαίωση του αγώνα ανέβαλε το πλάνο.

Η δεύτερη ευκαιρία είναι στο Grand Prix Ουγγαρίας όπου η διαδικασία των κατατακτηρίων θα αλλάξει σημαντικά. Σύμφωνα με όσα ισχύουν τώρα, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τα ελαστικά με τα οποία θα συμμετάσχουν στις κατατακτήριες δοκιμές. Η νέα, πειραματική προς το παρόν διαδικασία, προβλέπει ότι στο Q1 θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά η σκληρή γόμα ελαστικών, στο Q2 μόνο η μεσαία γόμα ελαστικών και στο Q3 μόνο η μαλακή γόμα ελαστικών.

— Mercedes-AMG F1 News ✇ (@MercedesNewsUK) July 17, 2023

Επιπλέον, οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους 11 σετ ελαστικών της Pirelli αντί για 13 που τους είναι διαθέσιμα στα υπόλοιπα Grand Prix. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, κάθε οδηγός θα έχει τρία σετ της σκληρής γόμας ελαστικών, τέσσερα σετ της μέσης γόμας ελαστικών και τέσσερα σετ ελαστικών της μαλακής γόμας. Στόχος είναι να έχουν έξι σετ για τις κατατακτήριες και πέντε για τις ελεύθερες δοκιμές και για τον αγώνα. Οι ομάδες θα κοιτάξουν να φυλάξουν δύο σετ της μαλακής γόμας ελαστικών για το Q3. Όσοι οδηγοί δεν προκριθούν στην τελευταία περίοδο των κατατακτηρίων, τότε θα έχουν δύο φρέσκα σετ της πιο γρήγορης εκ των τριών γομών για τον αγώνα.

Παρά το γεγονός πως για κάποιους οι κατατακτήριες δοκιμές δεν χρειάζονται αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγή τους, η Formula 1 είναι ανοιχτή σε νέες προτάσεις. To εν λόγω σύστημα, αν κριθεί επιτυχημένο, δεν αποκλείεται να εδραιωθεί σε κάθε Grand Prix από το 2024.

Το Grand Prix Ουγγαρίας είναι προγραμματισμένο για τις 21-23 Ιουλίου.

Φωτογραφίες:

Related Articles

F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023

cars

Έτρεξε ξανά σε ράλι ο Bottas

cars

F1: Ποιοι έχασαν το σεβασμό του Toto Wolff;

cars

Coulthard: Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso

cars

Red Bull Overtake: Μπορείς να σπάσεις το χρόνο του Verstappen;

cars

Rodin: F1 didn’t back up “rhetoric” on wanting something new from 11th team

cars

Οι 6 καλύτεροι αντίπαλοι του Jenson Button (video)

cars

Formula 1: Η νέα Mercedes θα αποκαλυφθεί στις 14 Φεβρουαρίου

cars

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!

cars