CARSNEWS
F1 & RACES

Το τελευταίο «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)

Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια, ο σπουδαίος Michael Schumacher ανακοίνωσε τη δεύτερη και οριστική αποχώρησή του από τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 2012, στο περιθώριο του Grand Prix Ιαπωνίας, όταν ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και κατά πολλούς κορυφαίος οδηγός όλων την εποχών, μοιραζόταν με τους εκατομμύρια θαυμαστές του την πρόθεσή του να κρεμάσει τα… αγωνιστικά του γάντια.

Δεδομένου πως ένα χρόνο μετά είχε το ατύχημα κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις και το θέρετρο της Μεριμπέλ, με αποτέλεσμα να δίνει αυτή τη μεγάλη μάχη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το παρακάτω flash back του επίσημου λογαριασμού της Formula 1 στα social media, προκαλεί έντονα συναισθήματα.

«Αποφάσισα να αποσυρθώ, παρότι είμαι ακόμα ικανός να ανταγωνίζομαι τους καλύτερους οδηγούς. Έρχεται όμως η ώρα, που είναι καλύτερα να πεις “αντίο”. Και ίσως αυτή τη φορά, να είναι και για πάντα», έλεγε προφητικά τότε ο Γερμανός.

#OnThisDay 8️⃣ years ago#F1 pic.twitter.com/AmWbhIWloO

— Formula 1 (@F1) October 4, 2020

Παρότι το δεύτερο πέρασμά του από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μην ήταν όσο επιτυχημένο ήταν το πρώτο, έβαλε τα θεμέλια της μετέπειτα αυτοκρατορίας της Mercedes. Στις τρεις σεζόν του με τη γερμανική ομάδα, ο Schumacher ανέβηκε μία φορά στο βάθρο (Βαλένθια, 2012) ενώ πέτυχε μία pole position την οποία στερήθηκε γιατί κουβαλούσε ποινή από προηγούμενο αγώνα (Μονακό, 2012).

Συνολικά στην καριέρα του, πανηγύρισε 7 παγκόσμια πρωταθλήματα (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 91 νίκες, 155 βάθρα, 68 pole positions και 77 ταχύτερους γύρους.

schumacher_japan10_laughs_closeup_front1000x600

Εν τω μεταξύ, σε λίγες ημέρες το όνομα Schumacher θα επιστρέψει σε επίσημη διαδικασία ενός Grand Prix, με τον γιο του, Mick, να οδηγεί για την Alfa Romeo Racing στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άιφελ.

Ουσιαστικά, ένα προπομπό της επικείμενης προαγωγής του πρωτοπόρου τις βαθμολογίας της Formula 2, σε ρόλο επίσημου οδηγού στην ιταλική ομάδα ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021!

mick-schumacher-f2004-hockenheim-i1000x600

Διαβάστε επίσης:

Schumacher, Ilott και Schwartzman έκαναν δοκιμές στο Φιοράνο

Βόμβα: Η Honda αποχωρεί από τη Formula 1!

Το F1 Vlog του GP Ρωσίας

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP Μπαχρέιν: Υπήρξε κι αγωνιστική δράση, νικητής ξανά ο Hamilton

cars

ΤΙΜΗ-ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΤΟΥ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

cars

Τι οδήγησε τον Ricciardo εκτός Red Bull;

cars

Formula 1: Η νέα Aston Martin Vantage σε ρόλο safety car

cars

Επέβαλλε ποινές η FIA: Αυτή είναι η τελική κατάταξη στο αυστριακό Grand Prix

cars

Η Red Bull απέτυχε στα crash test του μονοθεσίου του 2024

cars

Αποσύρθηκε από το GP Αυστραλίας η McLaren, πιθανή η αναβολή!

cars

Μπραντ Πιτ: Χαλαρός και κούκλος στο Grand Prix της F1 στο Λας Βέγκας

cars

Μετά το τέλος της σεζόν θα κριθεί ο Albon

cars