CARSNEWS
AUTONEWS

Το Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες οδικές συγκινήσεις

Μπορεί το Volvo XC60 Recharge Τ8, με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης των 455 ίππων, να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες οδηγικές συγκινήσεις; Η απάντηση είναι «ναι» και αποδεικνύεται με το XC60 Recharge T8 Polestar Optimised, που διαθέτει κινητήρα 455 ίππων και 709 Nm ροπής, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις σε μία σειρά από παραμέτρους στον κινητήρα και τη μετάδοση, οι οποίες κάνουν το μοντέλο πιο δυναμικό και πιο απολαυστικό στην οδήγηση.

Το XC60 Recharge T8 αποτελεί ξεχωριστή πρόταση χάρη και στις επιδόσεις του, επιταχύνοντας από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Με το λογισμικό αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, προσφέρει στον οδηγό μία ακόμη πιο συναρπαστική αίσθηση. Ο μειωμένος χρόνος απόκρισης του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού παρέχει αυξημένο, πιο διαισθητικό έλεγχο των αντιδράσεων του αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο που μεσολαβεί κατά την αλλαγή σχέσεων. Το άμεσο και χωρίς δισταγμό πέρασμα στην επόμενη σχέση επιτρέπει στον οδηγό να αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη του μοντέλου, χωρίς την παραμικρή υστέρηση.

Σε απαιτητικές διαδρομές, όπως η κατάβαση σε έναν δρόμο με στροφές, το αυτοκίνητο διατηρεί την ίδια σχέση όταν ο οδηγός αφήσει το γκάζι, ενισχύοντας την αίσθηση σταθερότητας, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επιτάχυνσης μέχρι την επόμενη στροφή ή σε αλλεπάλληλα προσπεράσματα. Το ίδιο ισχύει και μετά το φρενάρισμα, όπου ο κινητήρας διατηρεί την κατάλληλη σχέση και αποκρίνεται ταχύτερα μόλις ο οδηγός επανέλθει στο γκάζι.

Στο XC60 Recharge T8 Polestar Optimised μετά την εγκατάσταση του πακέτου αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, η σχετική επιλογή προστίθεται στο μενού με τα προγράμματα οδήγησης, στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Επίσης, το αποκλειστικό έμβλημα Polestar Engineered στο πίσω μέρος αυτής της ιδιαίτερης έκδοσης δηλώνει διακριτικά τη σπορ ταυτότητά της.

Επιπλέον, παρά το αναβαθμισμένο λογισμικό Polestar Engineered Optimisation, οι πιστοποιημένες τιμές ρύπων και κατανάλωσης δεν επηρεάζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εγγύηση. Το XC60 Recharge T8 Polestar Optimised είναι διαθέσιμο για παραγγελία στο Επίσημο Δίκτυο της μάρκας.

Polestar Engineered Optimisation

Τα πακέτα αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, προϊόντα σύμπραξης της Volvo με την Polestar, είναι η εγγυημένη εργοστασιακή βελτίωση για κάθε ιδιοκτήτη Volvo που επιθυμεί να προσδώσει έναν ακόμη πιο δυναμικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητό του. Μηχανικοί της Polestar και δοκιμαστές με αγωνιστική εμπειρία εξελίσσουν και βελτιώνουν μοντέλα της μάρκας και μέσω βελτιώσεων σε έως και 6 λειτουργίες, αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις δυνατότητες του οχήματος. Η συνεργασία περιλαμβάνει από τη δημιουργία ειδικών εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής έως βελτιώσεις λογισμικού σχεδόν για όλα τα μοντέλα της πρώην Σουηδικής (νυν Κινέζικης- ανήκει στην Geely) εταιρίας.

Ανάλογα με το μοντέλο, το λογισμικό αναβάθμισης παρέχει αύξηση της ιπποδύναμης και της ροπής, ταχύτερη απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου, καθώς και βελτίωση στην κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες για τις εκδόσεις AWD. Ενδεικτικά, το XC60 Mild Hybrid B5 Diesel AWD επωφελείται από αύξηση της στιγμιαίας μέγιστης ισχύος (Dynamic Effect, με διάρκεια έως 20 δευτερόλεπτα) κατά 23 ίππους, (συνολικά 258), ενώ η πιστοποιημένη μέγιστη ισχύς του αυξάνεται κατά 10 ίππους (συνολικά 245). Στην περίπτωση του XC60 Mild Hybrid B4 Diesel, η εγκατάσταση του λογισμικού αποφέρει αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 12% και της μέγιστης ροπής κατά 7%, ενώ τα αντίστοιχα μεγέθη για το XC40 Recharge Plug-in Hybrid Τ5 ενισχύονται κατά 8% και 6%.

Related Articles

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Caddy.

cars

Abarth 595 Scorpioneoro & 595 Monster Energy Yamaha. Aμφότερα αγριεμένα

cars

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάποια σύνδεση με το Ισραήλ»

cars

Μία ηλεκτρική έκδοση της G-Class είναι πρακτικά αναπόφευκτη.

cars

Η Volvo ανακοίνωσε νέο ηλεκτρικό μοντέλο για τον Μάρτιο του 2021!

cars

Ένα πρωτότυπο «κινητό σχολείο» στήθηκε στην Θεσσαλονίκη για τα Παιδιά του Δρόμου

Bury

Το νέο Hyundai i20 θέλει να σοκάρει ολόκληρη την κατηγορία!

cars

Honda. Mε πολλές και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις στη Γενεύη

cars

Volvo XC60. Ανανεώθηκε στα σημεία

cars