CARSNEWS
AUTONEWS

Υπάρχει χώρος στην Volvo για ένα μικρό, ηλεκτρικό XC20;

Η ερώτηση είναι σαφώς ρητορική. Οι εταιρίες πάντοτε θεωρούν ότι υπάρχει χώρος για ένα ακόμα μοντέλο στην γκάμα τους. Στην κορυφή της ως μία γιγαντιαία ναυαρχίδα; Στην βάση της ως ο “Βενιαμίν” της οικογένειας; Κάπου ενδιάμεσα; Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Άσε που αν δεν υπήρχε χώρος, μάλλον δεν θα ρωτούσα. Οπότε σίγουρα υπάρχει χώρος για ένα ακόμα μοντέλο στην γκάμα της Volvo και απ’ ότι φαίνεται ή για να είμαι απόλυτα ακριβής, απ’ ότι ακούγεται, η σουηδική εταιρία σκέφτεται να προσθέσει ένα μικρό, ηλεκτρικό crossover: το XC20.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες του αγγλικού μέσου (που μας δίνει και μία πρώτη, καθαρά υποθετική ματιά στο φημολογούμενο μοντέλο), το XC20 θα είναι ένα από τα πρώτα οχήματα του Group που θα βασιστεί στην αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική που εξελίσσει η Geely με όνομα Sustainable Experience Architecture (SEA). Αυτό προκύπτει από τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου:

Θα την χρησιμοποιήσουμε (την SEA) για ένα μικρότερο αυτοκίνητο όπου πιστεύω ότι θα αποδώσει καλύτερα ώστε να έχουμε οικονομίες κλίμακας και αυτό το μικρότερο αυτοκίνητο, να είναι ανταγωνιστικό. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις την CMA πλατφόρμα (αυτή που χρησιμοποιεί το XC40), σε ένα μικρότερο όχημα. Οπότε, αν θέλεις να κάνεις ένα μοντέλο μικρότερο από το XC40, τότε η SEA είναι η απάντηση και γι’ αυτό ακριβώς θα την χρησιμοποιήσουμε.

Ο Samuelsson έχει εκφράσει την επιθυμία του να εμπλουτίσει την γκάμα της Volvo με ένα μικρότερο μοντέλο και στο παρελθόν, αποσυνδέοντας την έννοια του “premium” από το μέγεθος και απ’ ότι φαίνεται, στηρίζει το μέλλον του XC20 σε πολύ μεγάλο βαθμό στην SEA. Λογικό, δεδομένου του μεσοπρόθεσμου πλάνου της σουηδικής μάρκας και της εστίασης των προσπαθειών της στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Προς το παρόν πάντως, είναι νωρίς να μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα όσον αφορά στο XC20 συγκεκριμένα. Είναι σαφές ότι υπάρχει σαν ιδέα στο μυαλό των ιθυνόντων της Volvo αλλά δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο έχει προχωρήσει η εξέλιξη του. Οπότε το κρατάμε και εμείς στο πίσω μέρος του μυαλού μας και περιμένουμε.

The post Υπάρχει χώρος στην Volvo για ένα μικρό, ηλεκτρικό XC20; first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ήπιος αέρας ανανέωσης φυσά στην γκάμα του Audi A5.

cars

Η Hyundai και η KIA προσφέρουν φόρτιση και στάθμευση (+video)

cars

Τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας για την προσωπικότητα σου

Bury

Audi A1 Sportback 30 TFSi S Tronic. Premium σε όλα

cars

Στο καλεντάρι του Tour European Rally η Ελλάδα

cars

50 Χρόνια Skoda 110R. Η Porsche της Ανατολής

cars

Η Shelby Super Snake Speedster είναι ένα “ανοιχτό” όνειρο 835 ίππων!

cars

Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 TSi 150 PS. Με ισχυρή ταυτότητα

cars

MasterChef: Ο Χρήστος επέστρεψε στο παιχνίδι και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό – «Έχω παγώσει αυτή τη στιγμή»

cars