CARSNEWS
NEW MODELS

Υποχρεωτικά τα αυτόματης λειτουργίας φώτα στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική κυβέρνηση ψήφισε νόμο βάσει του οποίου από την πρώτη Απριλίου όλα τα καινούργια επιβατικά οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με σύστημα αυτόματης αφής των φώτων μόλις μειωθεί ο φωτισμός του περιβάλλοντος, χωρίς ο οδηγός να δύναται να τα απενεργοποιήσει. Για τα καινούργια λεωφορεία με 11 θέσεις και άνω όπως και για τα φορτηγά 3,5 τόνων και άνω, η ύπαρξη του συστήματος θα είναι υποχρεωτική από την πρώτη Απριλίου 2021. Τέλος, από τον Οκτώβριο του 2023 όλα τα λεωφορεία και φορτηγά θα πρέπει να εφοδιαστούν με αυτό.

Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζει αυτόν τον νόμο λόγω του αυξημένου αριθμού ατυχημάτων που συμβαίνουν εκεί και οφείλονται στο ότι τα οχήματα δεν έγιναν εγκαίρως αντιληπτά από άλλους οδηγούς ή πεζούς επειδή δεν ήταν αναμμένα τα φώτα τους. Βάσει του νέου νόμου, τα φώτα του αυτοκινήτου θα ανάβουν αυτόματα μόλις το εξωτερικό φώς μειωθεί κάτω από τα 1.000 lux (δηλαδή περίπου ένα τέταρτο πριν τη δύση του ήλιου ή μια πολύ μουντή ημέρα) και θα σβήνουν μόλις η έντασή του ξεπεράσει τα 7.000 lux.

Ο οδηγός, δεν θα μπορεί να επέμβει στo σύστημα και να σβήνει ή να ανάβει τα φώτα όποτε το επιθυμεί όταν ο εξωτερικός φωτισμός είναι χαμηλός, ωστόσο θα δύναται να τα ανάβει κατ’ επιλογήν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως έγινε γνωστό, τα καινούργια αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν αυτό το σύστημα θα μπορούν να πωλούνται στην Ιαπωνία μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Διαβάστε, επίσης: Τα καινούργια φώτα της Audi θα μπορούν να προειδοποιούν τους άλλους οδηγούς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin πάτησε πίστα (Video)

cars

Η αγωνιστική Bentley Continental σπάει τον πάγο!

cars

To Datsun 240Z όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

cars

27χρονη απογειώνει και καταστρέφει BMW M4 (Video)

cars

Έρευνα: Είναι τα ηλεκτρικά πιο φιλικά στο περιβάλλον;

cars

Ο νέος κινητήρας της Maserati θα είναι V6 3.0 lt

cars

Tech talk: Εκκίνηση αυτοκινήτου με καλώδια (βίντεο)

cars

Το Toyota Aygo συνεχίζει ως ηλεκτροκίνητο

cars

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου Fiat 500

cars