CARSNEWS
AUTONEWS

Όλα ανοικτά για Λευτέρη Αυγενάκη – Εισηγήσεις για διαγραφή μετά το επεισόδιο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση μετά το περιστατικό χειροδικίας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κρήτης και τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κλήθηκε από τον γραμματέα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αποφασίσει τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, o Λευτέρης Αυγενάκης παρέμεινε νωρίτερα σήμερα στο γραφείο του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, για δεκαπέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του προέδρου της Bουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, o οποίος επίσης του είχε ζητήσει εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του. Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποχώρησε από τη Βουλή χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από τον πρωθυπουργό, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της Λετονίας στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, με τη δημοσιοποίηση του βίντεο να προκαλεί ντόμινο αντιδράσεων και από την πλευρά της αντιπολίτευσης και τον ίδιο με ανάρτησή του να ζητάει συγνώμη, κάνοντας όμως λόγο για «υπερβολές και ανακρίβειες».

Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, συνέχισε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, όπου συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σηματοδοτώντας την έμφαση που δίνει στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ με την επιστροφή του στο Μέγαρο Μαξίμου θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

Το στίγμα έδωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, ότι «περιπτώσεις συμπεριφορών πρώτον κρίνονται ακαριαία πολλές φορές και δεύτερον λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” στην κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές».

Η τελική απόφαση και μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει αναμένεται από τον πρωθυπουργό, πάντως κυβερνητικά στελέχη σε συνομιλία με το Newsbeast θύμιζαν περιστατικά από το πρόσφατο παρελθόν όπως με τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος είχε τεθεί εκτός κυβέρνησης το 2022 μόνο για την αντίδρασή του σε απαράδεκτη αναφορά του δημάρχου Σπάρτης και πρώην υπουργού Οικονομικών, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 με την επισήμανση από το Μέγαρο Μαξίμου ότι τέτοιες συμπεριφορές βρίσκονται ενάντια στον αξιακό κώδικα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Related Articles

Θάνος Δημάδης: «O Κασσελάκης λέει ψέματα για το σπίτι στη Νέα Υόρκη και τις εξωχώριες εταιρείες»

cars

Touring Superleggera Aero 3. Μία “κοστουμαρισμένη” Ferrari F12.

cars

Η Subaru παρουσιάζει το ανανεωμένο Crosstrek στις Η.Π.Α.

cars

Toyota Supra Sport Top. Αναπολώντας το παρελθόν.

cars

Καταιγιστική η Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη του Τραμπ: Με περίμενε με σατέν πιτζάμες και μου έλεγε ότι του θυμίζω την κόρη του

cars

Survivor: Οι ελάχιστες επιλογές της ομάδας του έθεσαν τον Σταμάτη Ταλαδιανό υποψήφιο προς αποχώρηση

cars

Δύο μαρμάρινα επιτύμβια αγγεία επέστρεψαν στην Αθήνα από την Ελβετία

wp_update-GSkibItV

Η επίδειξη του Δημήτρη Στρέπκου αφιερωμένη στη μνήμη της Κάτιας Νικολαΐδου – «Μας πρόλαβε ο χάρος»

Bury

Nissan Patrol Nismo. Επιβλητικό!

cars