CARSNEWS
AUTONEWS

Όταν ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Nissan

Λίγες ημέρες πριν την τελετή της βασιλικής στέψης του Καρόλου Γ’ και της συζύγου του Καμίλα, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, η Nissan κάνει μια ιστορική αναδρομή με την επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στο εργοστάσιο της, που εδρεύει στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, το 2015, ο Κάρολος είχε περιηγηθεί στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Ιαπωνικής εταιρίας στο Sunderland, εκεί όπου κατασκευαζόταν το πρώτης γενιάς Leaf, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας, τα προγράμματα εκπαίδευσης και φυσικά για τα

μοντέλα της μάρκας που κατασκευάζονται επί Βρετανικού εδάφους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση του Βασιλιά Καρόλου με το εργοστάσιο της Nissan, χρονολογείται από πολύ παλιά. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ιαπωνία το 1986, ο Κάρολος συμμετείχε σε μια παραδοσιακή Ιαπωνική τελετή Daruma για να σηματοδοτήσει την έναρξη της παραγωγής στο νεόδμητο εργοστάσιο του Sunderland και οδήγησε ένα από τα πρωτοποριακά ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας, στο εργοστάσιο Zama της εταιρείας.

Για την ιστορία, το εργοστάσιο του Sunderland εγκαινιάστηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 1986 και λειτουργεί από τότε. Η συνολική παραγωγή από το 1986 έως σήμερα ξεπερνά τα 10,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ο αριθμός του προσωπικού που απασχολείται στο εργοστάσιο του Sunderland ανέρχεται σε 6.000, από 430 όταν ξεκίνησε την λειτουργία του το 1986.

TAGS

Related Articles

Πιλοτικά προγράμματα σε όλη την Ευρώπη δείχνουν ότι μπορούν να υπάρξουν πόλεις χωρίς… αυτοκίνητα

cars

Φρίκη στην Οκλαχόμα: Άνδρας σκότωσε τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους – Πώς επιβίωσε το 4ο παιδί

Bury

Mercedes C-Class Sedan &Εstate. Διαθέσιμες από  45350 Ευρώ

cars

Στον δρόμο του εξηλεκτρισμού και το Cupra Leon;

cars

Ford Mustang GT4: Πρεμιέρα στο Spa-Francorchamps στις 28 Ιουνίου

cars

Η BMW αποχαιρετά τον quad-turbo πετρελαιοκινητήρα της!

cars

Σολτς: Έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για την περίοδο του ραμαζανιού

cars

Hyundai Tucson Plug-in Hybrid 4×4. Πλήρες

cars

Αυτό είναι το ταχύτερο πέρασμα στην ιστορία των Top Fuel: 0-544 km/h σε 3,659 sec!

cars