CARSNEWS
F1 & RACES

O 36χρονος εκλεκτός του Μπριατόρε για την Alpine είναι ο νεαρότερος διευθυντής στη F1

FORMULA 1

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Timo Ernst / Alpine F1
Όλιβερ Όουκς και Φλάβιο Μπριατόρε TIMO ERNST / ALPINE F1

Η Alpine F1 συνεχίζει την πλήρη της αναδιάρθρωση: μετά την πρόσληψη του Νταβίντ Σάντσεζ στην ηγεσία του τεχνικού τμήματος, και του Φλάβιο Μπριατόρε για την υψηλή διοίκηση, τώρα ανακοίνωσε ότι ο μόλις 36χρονος Όλιβερ Όουκς είναι ο νέος διευθυντής της ομάδας.

Στη διοίκηση της ομάδας είχε τοποθετηθεί πριν από ακριβώς έναν χρόνο ο Μπρούνο Φαμέν, όταν αποδεσμεύθηκε απρόσμενα ο Ότμαρ Ζαφνάουερ, αλλά ανέκαθεν η παρουσία του Γάλλου στην κεφαλή της ομάδας ήταν μια προσωρινή λύση.

Το προηγούμενο τριήμερο ο Φαμέν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή της Alpine F1, για να επιστρέψει στη βάση της Renault Sport στο Βιρύ-Σατιγιόν, και τώρα η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο διάδοχός του θα είναι ο Όλιβερ Όουκς – αμέσως μετά την επιστροφή των εργαζόμενων της ομάδας από την καλοκαιρινή άδεια των δύο προσεχών εβδομάδων.

O Βρετανός Όουκς, πρώην οδηγός αγώνων και παγκόσμιος πρωταθλητής karting, είναι μόλις 36 ετών – πρόκειται για τον δεύτερο νεαρότερο διευθυντή ομάδας στην ιστορία της F1, μετά τον Κρίστιαν Χόρνερ που ανέλαβε τη Red Bull Racing από την ίδρυσή της, το 2005, σε ηλικία 31 ετών.

Όπως είχε κάνει και ο Χόρνερ, έτσι και ο Όουκς έχει ήδη αναπτύξει τη φήμη του στις μικρότερες κατηγορίες, ως διοικητής της ομάδας Hitech στα πρωταθλήματα της F2 και της F3.

Μιλώντας για την επιλογή του Όουκς, ο διοικητικός σύμβουλος της Alpine F1 Φλάβιο Μπριατόρε είπε ότι είναι ενδεικτική της πίστης του στα νέα ταλέντα: “Ο Όλι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος με σπουδαίο ιστορικό σε ηγετική θέση και με επιτυχίες στους αγώνες.

Η τοποθέτησή του σε αυτόν τον ρόλο είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα της δύναμης και της πίστης που έχουμε στην ομάδα μας για νέους, ανερχόμενους ανθρώπους. Είναι ενθουσιασμένος που θα συνεργαζόμαστε στενά με κοινή εστίαση την ανέλιξή μας και τις νίκες”, κατέληξε ο Ιταλός.

Related Articles

Η νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία που θα αλλάξει τα δεδομένα (+video)

cars

GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen FP3

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Οριακή pole Verstappen

cars

Formula 1: Νέα σεζόν ίδιες συνήθειες για τη Red Bull – Επιβλητικό 1-2 των Φερστάπεν

cars

GP Ίμολα: Και μετά το χάος… Verstappen!

cars

Νέα στοιχεία για την κατάσταση του Σουμάχερ: Δεν είναι πια ο Μίκαελ που ξέραμε στη Formula 1, λέει φίλος του

cars

F1-Fernando Alonso: Τα νέα Pirelli έπληξαν Aston Martin και Red Bull

cars

F1 driver contracts: What is the contract status of every driver on the 2024 grid?

cars

F1: Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της νέας ταινίας του Μπραντ Πιτ – Υποδύεται βετεράνο πιλότο της Φόρμουλα 1

cars