CARSNEWS
F1 & RACES

Καλά έκανε και τα παράτησε ο Rosberg

Με το… γάντι έσφαξε τον Nico Rosberg ο πρώην επικεφαλής της Jordan Grand Prix και νυν τηλεσχολιαστής, Eddie Jordan.

Ο Ιρλανδός εκθείασε για πολλοστή φορά τον Lewis Hamilton και μέσα σε όσα είπε για τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, έσταξε και λίγο δηλητήριο για τον πρώην teammate του.

Θυμίζουμε πως ο Γερμανός επικράτησε του Βρετανού στον «εμφύλιο» της Mercedes το 2016, όμως αιφνιδίως, λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του τίτλου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Αλλά η συνέντευξη του Jordan στη Gulf News ξεκίνησε με θέμα τον Hamilton: «Αφότου εξασφάλισε τον έκτο παγκόσμιο τίτλο, έχει στρέψει την προσοχή του στην επόμενη σεζόν και την κατάκτηση του έβδομου. Αναμφίβολα έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Είναι ένας αποφασισμένος οδηγός που θέλει να δείξει στο κοινό πως έχει ακόμα την ταχύτητα και νιώθει ακόμα τον ενθουσιασμό που θέλουν όλοι να βλέπουν πως έχει πίσω από το τιμόνι. Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να βελτιωθεί άλλο. Απλά να συνεχίσει να αγωνίζεται, δεν υπάρχει κάποιος εκεί έξω να τον ανταγωνιστεί».

Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με τα παραπάνω, δύσκολα θα έχετε αντίθετη άποψη σχετικά με τον Rosberg. Εκεί ο Jordan είπε: «Ίσως το 2016 ο Lewis να ήταν αποπροσανατολισμένος και γι’ αυτό να έχασε τον τίτλο από τον Nico Rosberg. O Nico ήταν έξυπνος, αποχωρώντας από τη Formula 1, καθώς δεν θα κέρδιζε άλλο πρωτάθλημα με τον Lewis να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο».

Μία άλλη ανάγνωση, λέει πως η επιλογή του Rosberg να αποχωρήσει, που όντως μαρτυρούσε πως είχε φτάσει στο απόγειο της καριέρας του, ήταν μία τολμηρή και ειλικρινής κίνηση.

--

Related Articles

O Jean Todt επισκέπτεται συχνά τον Michael Schumacher

cars

Υποχώρησε η Daimler για Vettel!

cars

Formula 1, GP Βρετανίας: Ο Φερστάπεν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Πέρεζ στις πρώτες δοκιμές

cars

McLaren announce Ryo Hirakawa as 2024 reserve driver

cars

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Το 2-0 της γαλανόλευκης με τον Γιώργο Γιακουμάκη

cars

EXPLAINED: Why Lewis Hamilton and Charles Leclerc were disqualified from the 2023 United States GP

cars

How worried should Ricciardo really be about losing his F1 seat?

cars

Το πείραμα στις κατατακτήριες που θα δούμε στην Ουγγαρία

cars

O Ρικάρντο επιστρέφει με ένα στόχο

cars