CARSNEWS
NEW MODELS

Η Toyota θέλει να χτίσει ολόκληρη πόλη (video)

Σε αυτή την πόλη που θα αποτελέσει το πρότυπο του μέλλοντος οι ειδικοί θα μελετούν και θα εξελίσσουν σε πραγματικές συνθήκες τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης, των αυτόνομων αυτοκινήτων και της ρομποτικής. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas, εκεί όπου οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την τολμηρή ιδέα τους.

Η Toyota έχει δώσει μέχρι και ονομασία στην πόλη, την Woven City την οποία σχεδίασε ο Δανός αρχιτέκτονας Bjarke και παρουσίασε στην αμερικανική μεγαλούπολη ο πρόεδρος της Toyota, o Akio Toyoda. Η πηγή ενέργειας της πόλης που θα βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Fuji θα βασίζεται στο υδρογόνο.

Το Woven City θα έχει το μέγεθος του αντίστοιχου κέντρου που διατηρεί η Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια και το κόστος δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

H Toyota εκτιμά πως σε αυτή την πόλη θα ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι, όπως υπάλληλοι με τις οικογένειές τους, ζευγάρια συνταξιούχων, επιστήμονες, εταίροι ης βιομηχανίας κ.α. Τα πρώτα έργα για το Woven City θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To πρώτο “καυτό” ηλεκτρικό VW θα είναι το τετρακίνητο ΙD. 4 GTX

cars

Η Porsche 918 Spyder σπάει το φράγμα των 345 χλμ./ώρα γιατί μπορεί (Video)

cars

Τι μάθαμε από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Toyota Yaris

cars

Τώρα και τα βαν αποκτούν στοιχεία από τα SUV

cars

Η Kubota παρουσιάζει το τρακτέρ του μέλλοντος!

cars

Το 2023 το ηλεκτροκίνητο VW Rugged

cars

Οι καμπριολέ Citroen DS είναι από τα πιο σπάνια γαλλικά αυτοκίνητα

cars

Φωτοβολταϊκά σε τρέιλερ φορτίζουν Tesla (Video)

cars

Πόσο καύσιμο μπορείς να κερδίσεις από τις ζάντες;

cars