CARSNEWS
NEW MODELS

Από πλαστικά μπουκάλια οι επενδύσεις του νέου Audi A3

Η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων αποτελεί ένα είδος πολυτέλειας γεγονός που το επιβεβαιώνει η απόφαση της Audi να χρησιμοποιήσει τα γνωστά σε όλους πλαστικά μπουκάλια PET για ως πρώτη ύλη στην κατασκευή του νέου A3.

Ειδικότερα, από ανακυκλωμένο πλαστικό PET αποτελείται έως και το 89% του συνθετικού «υφάσματος» με το οποίο η Audi ντύνει τα καθίσματα του νέου A3, για την κατασκευή του οποίου απαιτούνται περίπου 45 μπουκάλια χωρητικότητας 1,5 λίτρου.

Άλλα 62 μπουκάλια PET χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της μοκέτας του μικρομεσαίου hatchback, η επίσημη πρεμιέρα του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου 2020.

Στόχος της γερμανικής φίρμας είναι να καταργήσει από τις «υφασμάτινες» επενδύσεις των προτάσεών της τη χρήση πρωτογενών υλικών αξιοποιώντας σε μεγαλύτερο βαθμό ανακυκλωμένα υλικά, όπως ο πολυεστέρας.

Από τις εξοπλιστικές επιλογές του νέου Audi A3 δεν θα λείπουν και οι δερμάτινες επενδύσεις, ωστόσο, και σε αυτήν την περίπτωση θα πρόκειται για συνθετικό δέρμα και όχι για φυσικό.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Brembo αυξάνει το ποσοστό της στην Pirelli

cars

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB5 Goldfinger (βίντεο)

cars

Πάρτυ στα social media για την #απαγόρευσηκυκλοφορίας

cars

Το American Dream, το πιο μακρύ αυτοκίνητο του κόσμου, θα αναπαλαιωθεί!

cars

Υβριδικές εκδόσεις για τα Ford S-MAX και Galaxy

cars

Alfa Romeo Stelvio QV vs BMW X4 M: Μάχη… στα ίσια! (video)

cars

Ford GT Le Mansory: Για λίγους και καλούς

cars

ZITY: H νέα car-sharing υπηρεσία της Renault

cars

Τίτλοι τέλους για τις Mercedes-Benz S-Class coupe και convertible

cars