CARSNEWS
NEW MODELS

Πόσο «αλλοιωμένο» θα ήταν ένα Πρωτάθλημα με τους μισούς αγώνες;

Η ιστορία δείχνει πως την τελευταία δεκαετία σε πέντε περιπτώσεις θα είχαμε διαφορετικό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, εάν η σεζόν είχε ολοκληρωθεί στους πρώτους δέκα αγώνες. Το 2021, για παράδειγμα, μετά από το βρετανικό γκραν πρι ο Lewis Hamilton είχε 145 βαθμούς, ενώ ο μετέπειτα Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Vettel 119. Το καταστροφικό δεύτερο μισό της σεζόν άφησε τον Βρετανό τέταρτο με 240 βαθμούς, δηλαδή 16 λιγότερους απ’ αυτούς του Vettel.

Ο Vettel θα είχε χάσει τον τίτλο και του 2012 από τον Alonso. Στους πρώτους δέκα αγώνες ο πιλότος της Ferrari είχε συγκεντρώσει 154 βαθμούς με τρεις νίκες, ενώ ο Γερμανός είχε 110. Στο τέλος της σεζόν, όμως ο Vettel πήρε τον τίτλο με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Alonso (281-278).

Διαφορετικά εξελίσσονταν τα πράγματα στους πρώτους δέκα αγώνες και του 2014, δηλαδή τη σεζόν που ο Hamilton κατέκτησε τον πρώτο από τους πέντε τίτλους του με τη Mercedes με 384 πόντους, αντί 317 του Nico Rosberg. Μετά τους πρώτους δέκα αγώνες ο Γερμανός είχε 190 βαθμούς και ο Βρέτανός 176.

Το 2017 ο Vettel είχε 179 βαθμούς μετά το τέλος του βρετανικού γκραν πρι, ήτοι έναν παραπάνω από τους 178 του Hamilton> Στο φινάλε της σεζόν ο Βρετανός είχε 363 βαθμούς, με τον Vettel να είναι δεύτερος με 317.

Το 2018, τέλος, στους πρώτους δέκα αγώνες της σεζόν ο Sebastian Vettel είχε 169 βαθμούς, έναντι 153 του Lewis Hamilton, όμως στο τέλος της σεζόν ο Hamilton πήρε τον τίτλο με διαφορά 88 βαθμών από τον Γερμανό (408-320)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Υπάρχουν και καλά νέα: Μειώνεται η τρύπα του όζοντος

cars

Φινάλε με υπογραφή… Pirelli!

cars

Αναβολή πήρε και η έκθεση της Νέας Υόρκης

cars

Συνέντευξη – G. Hall, MoneyGram: «Ήρθαμε να μείνουμε με τη Haas, δεν έχουμε θέμα να εμφανιζόμαστε στη Σ. Αραβία»

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Leon, για πρώτη φορά με PHEV έκδοση!

cars

Κόβει την ανάσα η Alfa Romeo USD Barchetta!

cars

Αυτή είναι ίσως η πιο ωραία off road μετατροπή της νέας Porsche 911

cars

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Audi A3 Sportback

cars

O Lewis Hamilton νικητής στην Ουγγαρία

cars