CARSNEWS
NEW MODELS

Φωτοβολταϊκά σε τρέιλερ φορτίζουν Tesla (Video)

To όνειρο της κίνησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έκανε πραγματικότητα ένας Αμερικανός YouTuber, ξοδεύοντας κάτι περισσότερα από 2.500 δολάρια.

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα τρέιλερ με μερικά τετραγωνικά μέτρα φθηνών ηλιακών πάνελ, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια μόνιμη πηγή ενέργειας ένα Tesla Model 3.

O Callaghan έπραξε το αυτονόητο τοποθετώντας τα φωτοβολταϊκά πάνελ πάνω στο τρέιλερ το οποίο στη συνέχεια προσέδεσε στο Tesla Model 3.

Σύμφωνα με τον ίδιο απαιτούνται περίπου 80 ώρες… έκθεση στο ηλιακό φως ώστε να επιτευχθεί η πλήρης φόρτιση των μπαταριών του Tesla Model 3, χρόνος διπλάσιος από εκείνων που επιτυγχάνεται σε μια κοινή οικιακή πρίζα.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η μεταφορά του τρέιλερ από το αυτοκίνητο είναι αδύνατη, μιας και η επιφάνεια των φωτοβολταϊκών είναι τέτοια που σε υψηλές ταχύτητες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκαλέσει αεροδυναμικές και όχι  παρενέργειες.  

Είναι ενδεικτικό, πάντως, πως μια απλή κατασκευή  μπορεί να εξασφαλίσει «πράσινη» ενέργεια για το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα της κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Η γέννηση του Gigafactory στην Κίνα σε ένα μοναδικό video

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To εκπληκτικό το Nissan GT-R50 by Italdesign (Video)

cars

H Opel αποκαλύπτει το hi-tech εσωτερικό του επόμενου Mokka

cars

Νέο στιλ και τεχνολογίες για το Hyundai Santa Fe

cars

Ο Μεγάλος Περίπατος: Στην πρίζα… γενικώς

cars

Έρευνα IPSOS: Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ-Πρώτοι στο βρίσιμο και την παραβίαση της ΛΕΑ οι Έλληνες οδηγοί

cars

Έτσι θα είναι το επανασχεδιασμένο Opel Corsa (photos)

cars

2020, μία σειρά επετείων για τους κινητήρες της Mercedes-Benz

cars

Drift show με… Reliant Robin (Video)

cars

Alex, κράτα, θα περάσει κι αυτό…

cars