CARSNEWS
NEW MODELS

Tech talk: Εκκίνηση αυτοκινήτου με καλώδια (βίντεο)

Το να συντηρούμε σωστά το αυτοκίνητό μας είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς έτσι θα μας συντροφεύει χρόνια και θα νιώθουμε σίγουροι για την ασφάλειά μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ενίοτε κάποιες περιπτώσεις που μπορούν να μας τύχουν όπου δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε. Μία εξ αυτών είναι και η πτώση τάσης της μπαταρίας μας.

Οι σύγχρονες μπαταρίες είναι κλειστού τύπου. Δηλαδή κρατάνε περισσότερα χρόνια και δεν χρειάζεται να προσθέτουμε υγρά σε αυτές, όπως παλαιότερα. Έχουν όμως και ένα κακό. Δεν μας προειδοποιούν για την κατάστασή τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να πάμε να βάλουμε μπροστά το αυτοκίνητό μας και αυτό να μην ξεκινά. Πως θα καταλάβουμε ότι φταίει η μπαταρία; Υπάρχουν μία σειρά από ενδείξεις, όπως το να μην λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα, να μην ανάβουν τα φώτα της πλαφονιέρας και, γενικά, να μην τροφοδοτούνται επαρκώς με ρεύμα τα διάφορα ηλεκτρονικά.

Εάν προσπαθήσουμε να βάλουμε μπροστά τον κινητήρα, θα ακουστεί πιθανά η μίζα αλλά δεν θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστούμε τη βοήθεια ενός άλλου αυτοκινήτου, για να βάλουμε μπροστά με καλώδια. Πρακτικά, θα χρησιμοποιήσουμε την μπαταρία του άλλου οχήματος για να εκκινήσει το δικό μας. Το πώς πραγματοποιούμε την όλη διαδικασία είναι κάτι που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσους υπολογιστές κρύβει το αυτοκίνητό σας;

cars

Covid-19: Τα νέα μέτρα προστασίας σε επιβατικά οχήματα

cars

Δείτε 7.000 άλογα στην κόντρα της χρονιάς! (Video)

cars

Τα 10 πιο άσχημα αυτοκίνητα όλων των εποχών!

cars

Αύξηση πωλήσεων για τη Lexus

cars

Η Porsche δοκιμάζει εντατικά τη νέα 911 GT3 στο Nόrburgring

cars

Βγαλμένη από παραμύθι η νέα σειρά καθισμάτων της Recaro

cars

H Fiat προσπαθεί να στηρίξει τις πωλήσεις της μέσω Google Hangouts

cars

75.000.000 μονάδες για την Opel – Τα μοντέλα ορόσημο στην ιστορία της (photos)

cars