CARSNEWS
NEW MODELS

Καινοτόμο σύστημα για EV εξελίσσει η Bentley

Το όλο πρότζεκτ ονομάζεται OCTOPUS (από τα γράμματα των βρετανικών λέξεων Optimised Components, Test and simulatiOn, toolkits for Powertrains which integrate Ultra high-speed motor Solutions) και αφορά μια μονάδα για ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα το όλο θέμα αφορά στην ενσωμάτωση όλων σε μια μονάδα. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί από νέας τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρες με μία πρωτότυπη διάταξη μαγνητών (πρακτικά δίχως μόνιμους). Μάλιστα σε αυτή τη μονάδα ενσωματώνονται τόσο τα ηλεκτρονικά ισχύος όσο και η μετάδοση.

«Με τη βιομηχανία, τις τεχνολογίες και τα αυτοκίνητα να αλλάζουν ταχύτερα από ποτέ, νέα πρότζεκτ όπως το OCTOPUS είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή καινοτόμων τεχνολογιών για τις νέες γενιές των συστημάτων πρόωσης», δήλωσε ο Stefan Fischer, Διευθυντής στο τμήμα Powertrain Engineering της Bentley.

Η Bentley εκτιμά πως το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης για EV θα είναι έτοιμο για να περάσει σε μοντέλο παραγωγής έως το 2026. Όταν δηλαδή η Bentley θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άλμα τεχνολογίας για το νέο VW Caddy

cars

Στα σκαριά η V8 έκδοση του Ford Ranger Raptor

cars

Στα άδυτα του ανυπέρβλητου “Τυφώνα” της Ελληνικής Αστυνομίας

cars

Perez ή Hulkenberg;

cars

Διχάζει το ηλεκτρικό κλασικό Fiat 124 των… 140.000 δολαρίων!

cars

Δοκιμάζεται το νέο Honda Civic Type R

cars

Βαριά καμπάνα για την Racing Point από τη FIA

cars

H Nissan αλλάζει τα λογότυπά της;

cars

Το νέο τεύχος του Car and Driver κυκλοφορεί εκτάκτως 28/2 με τα Παραπολιτικά

cars