CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes γιορτάζει την παραγωγή 400.000 G-Class!

Η Mercedes-Benz G-Class είναι ένα μοντέλο με ιστορία που έχει τις ρίζες της πίσω στο μακρινό 1979. Ένα μοντέλο που θεωρητικά, με βάση το προφίλ της Mercedes-Benz και το πώς έχει διαμορφωθεί η αγορά με τους κανονισμούς ασφάλειας και εκπομπών ρύπων, δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Ένα σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου όχημα που εξελίσσεται διαρκώς και παραμένει δημοφιλές ακόμα και σήμερα. Η γερμανική εταιρία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γιορτάζει την συναρμολόγηση της υπ’ αριθμόν 400.000 G-Class στο εργοστάσιο της Magna Steyr, στο Graz της Αυστρίας.

Η επίτευξη αυτού του ορόσημου έρχεται μόλις 2,5 χρόνια μετά την ανακοίνωση της παραγωγής 300.000 G-Class στην ίδια μονάδα τον Ιούλιο του 2017 και αυτό είναι εντυπωσιακό δεδομένου του χαρακτήρα του συγκεκριμένου μοντέλου, του σκληρού ανταγωνισμού και της υψηλής τιμής του εμβληματικού μοντέλου της Mercedes-Benz. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Magna Steyr απλά δεν τα κατασκευάζει αρκετά γρήγορα καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την παραγωγή!

Και η τρέχουσα γενιά της G-Class έχει να μας δείξει πολλά πράγματα ακόμα: Καταρχάς, γνωρίζουμε ήδη ότι θα προστεθεί στην γκάμα μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ενώ μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια ότι θα επιστρέψει και η ακραία αλλά δημοφιλής, “4×42” έκδοση. Αυτή που δεν θα επιστρέψει, είναι η  G65 καθώς ο θηριώδης V12 είναι πλέον αποκλειστικότητα της Maybach αλλά δεν αποκλείεται να ετοιμάζεται κάτι… περισσότερο από την G63 AMG. Όπως και να έχει, η G-Class με τον αριθμό “400.000” κατασκευάστηκε για έναν Γερμανό, ο οποίος όχι μόνο δηλώνει μεγάλος οπαδός του μοντέλου, αλλά υποστηρίζει τα λεγόμενα του έχοντας στην κατοχή του περίπου 20 διαφορετικές G-Class!

The post Η Mercedes γιορτάζει την παραγωγή 400.000 G-Class! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Skoda Rapid συνεχίζει ανανεωμένο στην Ρωσία και όχι μόνο.

cars

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

cars

Nissan Qashqai – Το πλέον καλοπουλημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022

cars

Hyundai i30 N Project C. Ο “νέος” αγρίεψε και απαιτεί προσοχή!

cars

ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή

cars

Τραγωδία στον Κηφισό: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

cars

Ζαχαράκη: Η οικογένεια αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα σε μία εποχή που αλλάζουν πάρα πολλά

Bury

Stock Center. Αγορά εγγυημένου μεταχειρισμένου με επιδότηση ανταλλαγής

cars

Νέο Subaru Forester στην Ιαπωνία.

cars