CARSNEWS
AUTONEWS

Η Daimler μεταμορφώνεται σε Mercedes-Benz Cars & Vans.

Την απαρχή μίας νέας εποχής σηματοδοτεί η Daimler ανακοινώνοντας ότι από και στο εξής, θα είναι γνωστή με το όνομα “Mercedes-Benz Cars & Vans”. Αυτό είναι το επιστέγασμα μίας σειρά θεμελιωδών αλλαγών που θα επιτρέψουν στην εταιρία να “ξεκλειδώσει” την πλήρη δυναμική των επιχειρήσεων της στους τομείς της κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων και του λογισμικού.

Έτσι, τόσο το Εποπτικό Συμβούλιο όσο και το Διοικητικό συμφώνησαν να εξετάσουν ένα spin-off της “Truck & Bus” πλευράς των επιχειρήσεων σε μία ανεξάρτητη οντότητα που θα ονομάζεται Daimler Trucks & Buses. Η Daimler, όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα λοιπόν, θα γίνει “Mercedes-Benz Cars & Vans” και “Daimler Trucks & Buses” με αμφότερες τις δύο φίρμες να είναι ανεξάρτητες, αυτόνομες και αυτοδιοίκητες

Οι Mercedes-Benz Cars & Vans και Daimler Trucks & Buses είναι διαφορετικές επιχειρήσεις με ξεχωριστά groups πελατών, τεχνολογικά μονοπάτια και κεφαλαιακές ανάγκες. Και οι δύο εταιρίες λειτουργούν σε βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες τεχνολογικές και δομικές αλλαγές.

Δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τόσο της Mercedes-Benz όσο και της Daimler, Ola Kallenius, τονίζοντας ότι η πεποίθηση που οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι ότι η ανεξαρτησία των δύο εταιριών θα τους επιτρέψει να εξελιχθούν και να είναι “σημαντικά πιο ευέλικτες και ανταγωνιστικές”. Η τελική απόφαση από την συνέλευση μετόχων της Daimler αναμένεται αργότερα μέσα στο 2021, οπότε μέχρι τότε, όλα μένουν όπως είναι.

The post Η Daimler μεταμορφώνεται σε Mercedes-Benz Cars & Vans. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ρώσοι ερευνητές ανακρίνουν τις οικογένειες των υπόπτων για την επίθεση στη Μόσχα

cars

Νέο Hyundai Tucson. Σχεδιαστική επανάσταση!

cars

Νέα Αριστερά: Παρακολουθούμε με αποτροπιασμό τα τραγικά γεγονότα στο Crocus City Hall στη Μόσχα

cars

Audi e-tron GT. Το ηλεκτρικό μέλλον, μπορεί να είναι και σπορ

cars

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Με Ιμπόρα η 11άδα των Ερυθρόλευκων, στον πάγκο ο Τόρες για τους Άγγλους

Bury

Η Hofele φέρνει “αέρα Maybach” στην Mercedes GLE.

cars

Voge Motorcycles. Ήρθε και στην Ελλάδα!

cars

Στη CES 2019 η Nissan θα «δείξει» το… αόρατο!

cars

Volvo. Συνεχίζει τη συνεργασία με την Google

cars