CARSNEWS
AUTONEWS

Η Daimler μεταμορφώνεται σε Mercedes-Benz Cars & Vans.

Την απαρχή μίας νέας εποχής σηματοδοτεί η Daimler ανακοινώνοντας ότι από και στο εξής, θα είναι γνωστή με το όνομα “Mercedes-Benz Cars & Vans”. Αυτό είναι το επιστέγασμα μίας σειρά θεμελιωδών αλλαγών που θα επιτρέψουν στην εταιρία να “ξεκλειδώσει” την πλήρη δυναμική των επιχειρήσεων της στους τομείς της κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων και του λογισμικού.

Έτσι, τόσο το Εποπτικό Συμβούλιο όσο και το Διοικητικό συμφώνησαν να εξετάσουν ένα spin-off της “Truck & Bus” πλευράς των επιχειρήσεων σε μία ανεξάρτητη οντότητα που θα ονομάζεται Daimler Trucks & Buses. Η Daimler, όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα λοιπόν, θα γίνει “Mercedes-Benz Cars & Vans” και “Daimler Trucks & Buses” με αμφότερες τις δύο φίρμες να είναι ανεξάρτητες, αυτόνομες και αυτοδιοίκητες

Οι Mercedes-Benz Cars & Vans και Daimler Trucks & Buses είναι διαφορετικές επιχειρήσεις με ξεχωριστά groups πελατών, τεχνολογικά μονοπάτια και κεφαλαιακές ανάγκες. Και οι δύο εταιρίες λειτουργούν σε βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες τεχνολογικές και δομικές αλλαγές.

Δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τόσο της Mercedes-Benz όσο και της Daimler, Ola Kallenius, τονίζοντας ότι η πεποίθηση που οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι ότι η ανεξαρτησία των δύο εταιριών θα τους επιτρέψει να εξελιχθούν και να είναι “σημαντικά πιο ευέλικτες και ανταγωνιστικές”. Η τελική απόφαση από την συνέλευση μετόχων της Daimler αναμένεται αργότερα μέσα στο 2021, οπότε μέχρι τότε, όλα μένουν όπως είναι.

The post Η Daimler μεταμορφώνεται σε Mercedes-Benz Cars & Vans. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Citroen. Διευκολύνει την απόκτηση αυτοκινήτου

cars

Διέρρευσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Hyundai Ioniq 5.

cars

Διέρρευσε η έκδοση παραγωγής της Alfa Romeo Tonale;

cars

Η Porsche ξεκινά το 2022 την παραγωγή συνθετικών καυσίμων.

cars

Mazda CX-30. Aνανεώθηκε στα σημεία

cars

O πλούσιος εξοπλισμός του Opel Grandland X 120 Edition

cars

Mini Moke. Το θυμάστε; Το επιθυμήσατε; Αποκτήστε το!!

cars

Η Επιτροπή Αναφορών του ευρωκοινοβουλίου θα κρατήσει ανοιχτή την αναφορά της Καρυστιανού για τα Τέμπη

cars

VOGE 500DS Ε5 MY2021. Aναβαθμισμένο

cars