CARSNEWS
AUTONEWS

BMW Vision Neue Klasse – Μια ματιά στο μέλλον της μάρκας

Με το τελευταίο σχεδιαστικό πρωτότυπο που φέρει την ονομασία BMW Vision Neue Klasse, το BMW Group παρουσιάζει πως θα είναι η επόμενη γενιά οχημάτων της μάρκας. Το Vision Vehicle, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στο IAA Mobility International Motor Show 2023 στο Μόναχο, ενσωματώνει μία ξεκάθαρη σχεδιαστική γλώσσα, με πλούσιες επιφάνειες και λίγες μόνο χαρακτηριστικές γραμμές, που περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Αυτή η προσέγγιση τονίζει τα εμβληματικά στοιχεία της μάρκας όπως η μάσκα, και το ‘Hofmeister kink’ όπως ονομάζεται η γωνία που σχηματίζουν τα πλαϊνά πίσω παράθυρα. Στο εσωτερικό, η επόμενη γενιά του iDrive εγγυάται μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία που συνδυάζει τον πραγματικό και τον

εικονικό κόσμο. Η αυξημένη χρήση δευτερογενών πρώτων υλών, η αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων παραγωγή και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την τεχνολογία eDrive 6ης γενιάς μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμα της Neue Klasse σε όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος.

Εξωτερικό

Σχεδιαστικά, οι στιβαροί θόλοι των τροχών, οι μετατοπισμένες προς τα πίσω γυάλινες επιφάνειες και η έντονη κλίση προς τα εμπρός του μπροστινού τμήματος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν την μάρκα. Οι αεροδυναμικές ζάντες των 21 ιντσών αποτίουν φόρο τιμής στην κλασική σχεδίαση σταυρωτών ακτίνων που αντλούν έμπνευση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ το σχεδόν μονολιθικό αμάξωμα του οχήματος, με τις έντονες εσοχές μπροστά και πίσω, καθώς και τις μεγάλες επιφάνειες παραθύρων, διαμορφώνουν μια νέα αισθητική.

Με τη χρήση υψηλότερου ποσοστού δευτερογενών πρώτων υλών και την σημαντικά μειωμένη ποικιλία υλικών, έχουν γίνει στοχευμένες βελτιώσεις προς όφελος της κυκλικότητας. Μια βελτιωμένη φιλοσοφία αποσυναρμολόγησης θα συμβάλει επίσης στη βελτιστοποίηση της ανακύκλωσης των οχημάτων Neue Klasse.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό, τα αναλογικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου πραγματοποιείται μέσω του Panoramic Vision, της κεντρικής οθόνης και των πλήκτρων πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι. Η εμπειρία χρήστη ολοκληρώνεται με το Intelligent Personal Assistant που ελέγχεται αξιόπιστα μέσω φωνητικών εντολών. Μετά την εισαγωγή του χειριστηρίου του iDrive στην κεντρική κονσόλα και του Head-Up Display, η μάρκα πρωτοπορεί με το Panoramic Vision.

Με αυτό οι πληροφορίες προβάλλονται στο ιδανικό ύψος στο οπτικό πεδίο του οδηγού και, για πρώτη φορά, σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Επίσης, στην επόμενη γενιά του iDrive, τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο Panoramic Vision, ενώ οι οδηγοί μπορούν να μετακινήσουν περιεχόμενο που εμφανίζεται στην Κεντρική Οθόνη στο Panoramic Vision με μια απλή χειρονομία.

Τα φωτεινά κοτλέ υφάσματα δημιουργούν μια άνετη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ ο ανοιχτόχρωμος πίνακας οργάνων υποστηρίζει το τιμόνι, το οποίο είναι πεπλατυσμένο στο πάνω και στο κάτω μέρος, καθώς και την κεντρική οθόνη με Matrix-Back light σε σχήμα παραλληλογράμμου. Μια βάση φόρτισης smartphone και ο χώρος του γυάλινου επιλογέα ταχυτήτων βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Τα εμπρός καθίσματα συνδέονται στο δάπεδο με μία μόνο βάση στήριξης, απελευθερώνοντας πρόσθετο χώρο για τα πόδια στο πίσω τμήμα, όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την ευρυχωρία που δημιουργείται από την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων καθισμάτων. 

Η Neue Klasse θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο στο Debrecen χωρίς ορυκτά καύσιμα και με ευρεία χρήση πρωτογενών και δευτερογενών υλικών που παράγονται με μειωμένες εκπομπές CO2.

Ηλεκτροκίνηση

Η νέα γενιά θα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, με τη χρήση της τεχνολογίας eDrive 6ης γενιάς. Εκτός από τους εξαιρετικά αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, οι σημαντικές εξελίξεις στη νέα τεχνολογία eDrive περιλαμβάνουν πρόσφατα εξελιγμένες στρογγυλές κυψέλες μπαταρίας, με πάνω από 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις πρισματικές κυψέλες που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Η 6η γενιά του eDrive θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης για τα μοντέλα Neue Klasse κατά έως και 30%, αυξάνοντας συγχρόνως την αυτονομία τους έως και 30%. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων, η συνολική αποδοτικότητα του οχήματος θα αυξηθεί έως και 25%.

Συνολικά η BMW Vision Neue Klasse, είναι ένα όχημα που αντιπροσωπεύει όλο το φάσμα των τεχνολογικών καινοτομιών μέσω των οποίων το Group αποδεικνύει τη μελλοντική βιωσιμότητά του. Η Vision Neue Klasse σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στην ατομική κινητικότητα που είναι πλούσια σε ψηφιακές εμπειρίες, απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων και προωθεί την κυκλικότητα μακροπρόθεσμα.

Related Articles

Έφυγε από τη ζωή ο Max Mosley.

cars

Nέο Ford Puma. Το πλέον απολαυστικό της κατηγορίας

cars

Διάσωση 135 μεταναστών από την οργάνωση SOS Méditerranée στην κεντρική Μεσόγειο

cars

Μήπως το Toyota Yaris Cross θα “γεννήσει” το νέο μικρό της Lexus;

cars

VW Tiguan 1.5 TSi 150PS R Line. Συνδυαστικό

cars

Χρονιά ρεκόρ για την Μοτοδυναμική

cars

Mercedes A class plug-in hybrid. Φιλική προς πάσα κατεύθυνση

cars

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

cars

Ριζικά διαφορετική η 8η γενιά του Opel Astra.

cars