CARSNEWS
AUTONEWS

Cupra Leon Competicion και e-Racer. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η Cupra μόλις αποκάλυψε στο φιλοθεάμων κοινό την δική της εκδοχή του νέου Seat Leon αλλά η επίσημη παρουσίαση δεν τελείωσε εκεί. Η αυτόνομη πλέον, ισπανική εταιρία θέλει να δώσει πρόσθετο βάρος στο όνομα και τις δυνατότητες του Leon και γι’ αυτό θα αγωνιστεί με το συγκεκριμένο μοντέλο όχι μόνο στο πρωτάθλημα TCR αλλά και στο e-TCR που θα ξεκινήσει το 2021.

Αν πρόκειται να ξεκινήσουμε κάπου, ας ξεκινήσουμε με το λιγότερο… παρανοϊκό και πιθανώς πιο… γνώριμο Leon Competicion, το οποίο μοιράζεται περισσότερα κοινά με την έκδοση παραγωγής του καυτού hatchback της Cupra. Για να συμμετέχει, βέβαια, στο TCR, έχει εξοπλιστεί με ένα πλήρες, αγωνιστικό bodykit που περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες (ο εμπρός με μεγάλες εισαγωγές αέρα και το πολύ χαμηλό και προτεταμένο splitter και ο πίσω που φιλοξενεί την κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης, μεγάλη αεροτομή και φαρδύτερα φτερά. Διαθέτει επίσης νέα, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που παράγει 340 ίππους  στις 6.800 σ.α.λ. και 410 Nm ροπής σχεδόν σε ολόκληρο το φάσμα των στροφών, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο. Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 260 km/h!

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι το e-Racer. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό touring car που εξοπλίζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες και μία υδρόψυκτη μπαταρία 65 kWh και “είναι έτοιμο να επαναπροσδιορίσει τα motorsports”. Το e-Racer επωφελείται αεροδυναμικά από την έλλειψη του… παραδοσιακού βενζινοκινητήρα και στέκεται πιο κοντά στο έδαφος ενώ απουσιάζει φυσικά και η γρίλια με μία “κουρτίνα” να έχει πάρει την θέση της κάτω από το καπό και τις εισαγωγές του αέρα στον προφυλακτήρα να έχουν μπλοκαριστεί για χάρη της αεροδυναμικής. Οι ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνδυαστικά 680 ίππους και 960 Nm ροπής οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την επάρκεια ισχύος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η παραλία – Spoiler: Μια αινιγματική γυναίκα εισβάλλει στη ζωή του Χάρη

cars

Η BMW συνεχίζει να υπερασπίζεται τον σχεδιασμό… συγκεκριμένων μοντέλων!

cars

Mustang Mach-E GT. 465 εξηλεκτρισμένοι ίπποι

cars

Μιχαηλίδου: Στόχος μας η ανεργία να υποχωρήσει στο 8% μέχρι το 2027 και ο κατώτατος μισθός να φθάσει τα 950 ευρώ

Bury

Hyundai Veloster N Performance Concept. Ακόμα πιο άγριο!

cars

Peugeot. Πραγματική Black Friday

cars

Πούτιν – Λουκασένκο επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά το μακελειό στη Μόσχα

cars

Η Toyota εξακολουθεί να πιστεύει στο Aygo.

cars

Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πατέρα του: «Μπορεί να μην του μιλάω ωραία, αλλά νιώθω μισός χωρίς αυτόν»

cars