CARSNEWS
AUTONEWS

Dacia Spring Electric. Εξηλεκτρισμός για όλους!

Ποιος θα το περίμενε ότι κάτι παραπάνω από 20 χρόνια μετά την εξαγορά της από την Renault, η Dacia θα είχε φτάσει στο σημείο να διαθέτει στην γκάμα της ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα; Αυτά είναι τα καλά των συνεργιών καθώς το Spring Electric, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Dacia, βασίζεται στο City K-ZE που προσφέρει η Renault στην κινεζική αγορά και είναι έτοιμο να δώσει τον εξηλεκτρισμό στις μάζες όντας το φθηνότερο (τόσο στην αγορά όσο και στην χρήση και στην συντήρηση) αυτοκίνητο στην αγορά. Μεγάλα λόγια από την Dacia, η οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του νέου μοντέλου της!

Πώς καταφέρνει το Spring να είναι το φθηνότερο νέο αυτοκίνητο στην αγορά; Καταρχάς, είναι μικρό. Με μήκος που δεν υπερβαίνει τα 3,73 μέτρα, είναι σχεδόν 30 εκατοστά πιο μικρό από το Ford Fiesta για παράδειγμα αλλά οφείλουμε να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την Dacia, προσφέρει χώρους για 4 ενήλικες. Προσφέρει επίσης έναν χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 300 λίτρων που με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, αυξάνεται στα 600 λίτρα! Έπειτα, το Spring είναι… λιτό και απαιτεί και από τον ιδιοκτήτη του να κάνει τις ίδιες παραχωρήσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας του παράγει 45 ίππους και 125 Nm ροπής και συνδυάζεται με μία μπαταρία 26,8 kWh που είναι ικανή να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 225 χιλιομέτρων. Έτσι, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 125 km/h.

Το Dacia Spring δεν προσφέρει πολλά ούτε στον τομέα του εξοπλισμού. Τα ηλεκτρικά παράθυρα και οι ηλεκτρικές κλειδαριές είναι standard όπως και η οθόνη 3,5 ιντσών στον πίνακα οργάνων αλλά ακόμα και το air-condition (όχι αυτόματος κλιματισμός και ούτε να σου περνά από το μυαλό ο διζωνικός) είναι προαιρετικός. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης στοιχείων όπως το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με την οθόνη 7,0 ιντσών, το σύστημα πλοήγησης και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας αλλά η επιλογή τους σημαίνει ότι το Spring παύει να είναι ότι φθηνότερο κυκλοφορεί ως καινούριο στην αγορά. Πιο εντυπωσιακό είναι το νέο ηλεκτρικό της Dacia στον τομέα της ασφάλειας όπου δεν έχουν γίνει πολλές εκπτώσεις και δεν θα προβληματίσει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη. Δυστυχώς όμως, η Dacia δεν έχει ανακοινώσει τις χώρες στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το Spring, ούτε φυσικά την τιμή του. Ανακοίνωσε όμως ότι θα προσφέρεται εκτός από την επιβατική έκδοση και μία επαγγελματική χωρίς πίσω καθίσματα και ότι οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2021. Τότε ίσως να γνωρίζουμε περισσότερα.

The post Dacia Spring Electric. Εξηλεκτρισμός για όλους! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Maxima. Γνήσια Μπερλίνα

cars

Η McLaren στο πρωτάθλημα Extreme E. Ok, αλλά γιατί;

cars

Η Lexus φρεσκάρει το ES. Ντεμπούτο στις 19 Απριλίου.

cars

Νέο VW Golf. Και με προχωρημένο σύστημα κλιματισμού

cars

Η Bugatti πέρασε στην ιστορία με ταχύτητα-ρεκόρ 490,37 km/h!

cars

Goodyear. Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του WTCR

cars

Χάρης Σταμάτης, Κώστας Ηλιού και George Caney καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου

cars

Ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα «χτύπησε» τη Γη

cars

Ford Mustang Mach-E. Ένα ηλεκτρικό με ψυχή!

cars