CARSNEWS
MOTONEWS

Ducati Scrambler Full Throttle: μια μοτοσυκλέτα – αντίδοτο στη ρουτίνα

Οι αναρτήσεις προσανατολισμένες αρκετά για σπορ οδήγηση είναι σφικτές με απότομη επαναφορά, ειδικά το αμορτισέρ, ενώ η σέλα είναι κάπως σκληρή.

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις μια μοτοσυκλέτα που να έχει στοιχεία ρετρό αλλά παράλληλα να δείχνει νεανική, να έχει όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια αλλά να μην φαντάζει αποστειρωμένη, κάπως αδιάφορη όταν την οδηγάς; Εν τέλει πόσο εύκολο είναι να ξεχωρίζει από τόσες και τόσες άλλες που κυκλοφορούν;

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι η σειρά Scrambler έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι μοτοσυκλέτες που απευθύνονται ως επί το πλείστον σε νεανικό κοινό, είναι μοτοσυκλέτες που βάζουν τον αναβάτη στον κόσμο της ιταλικής φίρμας με τον καλύτερο τρόπο.

Η Scrambler Full Throttle είναι μια παραλλαγή της βασικής έκδοσης Scrambler Icon, με πιο χαμηλό τιμόνι, μικρή προστατευτική ποδιά για τον κινητήρα και με μια σέλα για πιο επιθετική οδήγηση.

Συγκεκριμένα η Scrambler Full Throttle που είχαμε στη διάθεσή μας για μερικές μέρες, μια παραλλαγή της βασικής έκδοσης Scrambler Icon, με πιο χαμηλό τιμόνι, ένα όμορφο τελικό απ’ την Termignoni, μικρή προστατευτική ποδιά για τον κινητήρα και με μια σέλα για πιο επιθετική οδήγηση, είναι μια πανάλαφρη ευκολοδήγητη μηχανή που κάνει τις μετακινήσεις σας στην πόλη ευχάριστες, αγχολυτικές και διασκεδαστικές.

Το Scrambler Full Throttle έχει χάρτες απόδοσης που μπορείτε να παραμετροποιήσετε και ρυθμιζόμενο traction control που απενεργοποιείται.

Ο V2 αερόψυκτος κινητήρας 800 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 73 άλογα, έχει άφθονη ροπή, χαμηλή κατανάλωση και υπέροχο ήχο! Είναι η καρδιά αυτής της Ducati και ο βασικός λόγος που θα την ερωτευτεί κανείς. Χωρίς να βάζει φωτιά στην άσφαλτο, φροντίζει με την ισχύ του να σας κινεί είτε χαλαρά στη βόλτα σας είτε σπιρτόζικα στην αγαπημένη σας στριφτερή διαδρομή. Μόνο του μειονέκτημα η ζέστη που εκλύει όταν βρίσκεστε σε μποτιλιάρισμα. Μικρό το κακό για ένα σύνολο με τόσο έντονη προσωπικότητα.

Θα πρέπει να ξεχάσετε την πολύωρη παραμονή επάνω της. Επίσης πρόκειται για μια γυμνή μοτοσυκλέτα με καμία προστασία απ’ τον αέρα.

Το Scrambler Full Throttle έχει χάρτες απόδοσης που μπορείτε να παραμετροποιήσετε, ρυθμιζόμενο traction control που απενεργοποιείται, cornering ABS, μια ευανάγνωστη και καλαίσθητη TFT οθόνη, LED φώτα παντού κι ένα έντονο κόκκινο χρώμα που προέρχεται από το MotoGP και την εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Τι δεν πρέπει να περιμένετε; Βασικά, δύσκολα θα ταξιδέψετε μαζί του. Οι αναρτήσεις προσανατολισμένες αρκετά για σπορ οδήγηση είναι σφικτές με απότομη επαναφορά, ειδικά το αμορτισέρ, ενώ η σέλα είναι κάπως σκληρή. Οπότε μάλλον θα πρέπει να ξεχάσετε την πολύωρη παραμονή επάνω της. Επίσης πρόκειται για μια γυμνή μοτοσυκλέτα με καμία προστασία απ’ τον αέρα.

Η μπρος και η πίσω όψη της μοτοσυκλέτας.

Προσοχή λίγο όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε αυτοκίνητα γιατί το τιμόνι είναι τοποθετημένο χαμηλά και μπορεί να ξύσει καθρέφτες

Το πεδίο χρήσης του Scrambler Full Throttle είναι η πόλη – προσοχή λίγο όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε αυτοκίνητα γιατί το τιμόνι είναι τοποθετημένο χαμηλά και μπορεί να ξύσει καθρέφτες –  και το ορεινό στροφιλίκι. Σ’ αυτά τα δυο θα το ευχαριστηθείτε ενώ όταν βρεθείτε σε πιο ανοικτές καμπές θα παρατηρήσετε μια μικρή αδράνεια στην είσοδο τους λόγο της 18άρας μπροστινής ζάντας. H Ducati είναι τόσο ευέλικτη που όταν φτάνεις με μεγάλη ταχύτητα στην στροφή περιμένεις να πλαγιάσει με τη σκέψη στο εσωτερικό της. Το μόνο που ζητάει από σένα είναι ένα μικρό σπρώξιμο στο μακρύ τιμόνι της για να υπακούσει και να βιδώσει το μπροστινό της στην άσφαλτο.

//Την Ducati Scrambler Full Throttle μας παραχώρησε για δοκιμή η Ducati Hellas.

Διαβάστε ακόμα: Moto Guzzi V7 Stone Special Edition. Είναι ρετρό και το δείχνει.

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Related Articles

Νέο σύστημα Anti-Slide από την Bosch

cars

Έρχεται έκδοση του Hornet με φέρινγκ;

cars

Το νέο Renault Austral στρίβει “με τα τέσσερα” και αλλάζει συμπεριφορά – Δείτε πώς τα καταφέρνει

cars

Τραγικό δυστύχημα στα Λιμανάκια – Νεκρός 50χρονος μοτοσυκλετιστής

cars

Yamaha Tenere 700: Το ιαπωνικό Αdventure σε νέες εκδόσεις Extreme και Explore

cars

Τι αλλαγές φέρνει το 2024 για τις Honda CB650R και CBR650R

cars

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023: Χιλιάδες επισκέπτες όλη την ημέρα

cars

KTM 390 Adventure SW: Η Α2 μοτοσυκλέτα με την καλύτερη τεχνολογία

Bury

Seat Urban Mobility, ένα business unit για την προώθηση της αστικής κινητικότητας

cars