CARSNEWS
AUTONEWS

Euro NCAP – 15 αυτοκίνητα βαθμολογούνται με το μέγιστο!

Ο Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το μεγαλύτερο group αυτοκινήτων φέτος και μόνο θετικό είναι το γεγονός ότι από τα 16 αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν μόνο ένα δεν κατάφερε να αποσπάσει το μέγιστο των 5 αστεριών! Διαφορετικά μοντέλα από διαφορετικές κατηγορίες, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα των κατασκευαστών όσον αφορά στις δοκιμές του Euro NCAP φέτος. Το 2023, τα πρωτόκολλα του διεθνούς, ανεξάρτητου οργανισμού γίνονται ακόμα πιο αυστηρά σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τις εταιρίες για να τα πάνε ακόμα καλύτερα τα επόμενα χρόνια.

Από τα 16 αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν τα δύο ήταν αμιγώς ηλεκτρικά (βλ. Tesla Model S και NIO ET7) και εκτός από τις υπόλοιπες κατηγορίες όπου τα πήγαν πάρα πολύ καλά, διέπρεψαν ιδιαίτερα σε αυτήν των συστημάτων ασφαλείας και βαθμολογήθηκαν με 98% και 95% αντίστοιχα! Με πέντε αστέρια βαθμολογήθηκαν τα δίδυμα Toyota bZ4X και Subaru Solterra, το εντυπωσιακό Hyundai Ioniq 6 που ξεχώρισε στην προστασία ενήλικων επιβατών με 97%, το νέο Honda Civic, το Toyota Corolla Cross, το Nissan Ariya αλλά και ο μεγαλύτερος αδερφός του Nissan X-Trail, το Renault Austral και το θωρηκτό που ονομάζεται Range Rover μαζί με την πιο σπορ εκδοχή του, Range Rover Sport. Εκτός από το NIO ET7, δύο ακόμα κινέζικα αυτοκίνητα κέρδισαν το δικαίωμα να καυχιούνται για την ασφάλεια τους – το ολοκαίνουριο Smart #1 που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την εταιρία και το WEY Coffee 02. Το μοναδικό που δεν κέρδισε το 5ο αστέρι είναι το DS 9.

Οι κατασκευαστές πασχίζουν να επιτύχουν καλές βαθμολογίες στα φετινά tests καθώς τα πρωτόκολλα για το 2023 γίνονται ακόμα πιο αυστηρά και προβάλουν δυσκολότερες προκλήσεις στην εξέλιξη. Το 2023, σύμφωνα με το “Vision 2030”, ο Euro NCAP θα εστιάσει σε νέα στοιχεία. Θεσμοθετούνται πρωτόκολλα για συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης για μοτοσυκλέτες για παράδειγμα, καθώς και νέα σενάρια στην παθητική ασφάλεια για πεζούς και δικυκλιστές, επεκτείνοντας την περιοχή όπου αυτές οι δύο ευπαθείς ομάδες ενδεχομένως να αλληλεπιδράσουν με το όχημα. Αυτό είναι απαραίτητο για την εξέλιξη της ασφάλειας για άλλους χρήστες του δρόμου και συνεργαζόμαστε στενά με την βιομηχανία ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τους στόχους του Vision Zero.

Δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Τέλος χρόνου για την πληρωμή τους – «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες

cars

Formula 1: Με νίκη στο Κατάρ γιόρτασε για το πρωτάθλημα ο Φερστάπεν

cars

H Tesla αψηφά τους υπεύθυνους και ανοίγει το εργοστάσιο της στην California.

cars

H Anya Taylor-Joy φόρεσε τη στέκα… αλλιώς

Bury

Toyota Hilux Black Rally Edition δια χειρός TRD

cars

Nissan Qashqai 1.7 DCi 150PS 4×4. Πλήρες

cars

Έρευνα. Θέλετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

cars

Ολυμπιακός για Τσιλούλη – ΑΕΚ: Συνιστά αλλοίωση, ντροπή να γίνονται με τέτοιους όρους τα play off

cars

Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και η εμπειρία ήταν τρομακτική

cars