CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Αυτοί είναι οι αγώνες Sprint του 2024

Ετοιμασίες για την νέα χρονιά έχει ξεκινήσει η F1 η οποία ανακοίνωσε τις συνολικά έξι πίστες στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες Sprint, κατά την διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Αναλυτικότερα στα Γκραν Πρι των Κίνα, Μαϊάμι (ΗΠΑ), Αυστρία, Όστιν (ΗΠΑ), Βραζιλία και Κατάρ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αγώνες Sprint.

Από την εισαγωγή του το 2021, η μορφή των τριημέρων με αγώνα Sprint είχε θετικό αντίκτυπο στα νούμερα του κοινού, ειδικά την Παρασκευή σε σύγκριση με τις ελεύθερες δοκιμές, και παρείχε στους διοργανωτές και στους θεατές επιπλέον ανταγωνιστική δράση εντός πίστας στις έξι πίστες που τους φιλοξένησαν. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη συνεδρίαση της Επιτροπής F1 τον Νοέμβριο, αποφασίστηκε να καθιερωθεί μια νέα μορφή των αγωνιστικών τριημέρων που περιλαμβάνουν αγώνα Sprint, κάνοντας την εμπειρία των Γκραν Πρι ακόμα καλύτερη.

Σημειώνεται ότι στους αγώνες του 2023 ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με 4 νίκες σε 6 αγώνες, ενώ οι Σέρχιο Πέρεζ και Όσκαρ Πιάστρι ήταν αυτοί που κατάφεραν να δουν πρώτη την καρό σημαία στους άλλους δύο.

«Η προσθήκη της Σαγκάης θα είναι μια πρόκληση για τις ομάδες και τους οδηγούς καθώς η Formula 1 επιστρέφει στην Κίνα για πρώτη φορά από το 2019, ενώ ένα Sprint στο Μαϊάμι θα προσθέσει μια νέα διάσταση σε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο. Πρέπει συνεχώς να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το άθλημα, και ως εκ τούτου εργαζόμαστε με την FOM και τις ομάδες για να καθορίσουμε τη μελλοντική κατεύθυνση της μορφής Sprint», είπε ο Mohammed Ben Sulayem, Πρόεδρος της FIA.

Αναλυτικότερα:

  • Γκραν Πρι Κίνας (19-21 Απριλίου)
  • Γκραν Πρι Μαϊάμι (3-5 Μαΐου)
  • Γκραν Πρι Αυστρίας (28-30 Ιουνίου)
  • Γκραν Πρι ΗΠΑ-Όστιν (18-20 Οκτωβρίου)
  • Γκραν Πρι Βραζιλίας (1-3 Νοεμβρίου)
  • Γκραν Πρι Κατάρ (29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου)

Το πρόγραμμα των αγώνων Sprint:

— Formula 1 (@F1) December 5, 2023

 Πηγή: ieidiseis.gr

Related Articles

Vettel: «Πρέπει να βελτιωθώ το 2020»

cars

Τα νέα της Formula 1 σε 5 λεπτά

cars

Formula 1 – GP Λας Βέγκας: Νέος θρίαμβος Φερστάπεν

cars

F1 GP Σ. Αραβίας: Αχτύπητος Φερστάπεν στην Τζέντα!

cars

Grilled Cauliflower Steaks Recipe

cars

Σκανδάλo και σαμποτάζ στην Formula 1

cars

F1: Θα μπουν καλύμματα στους πίσω τροχούς;

cars

Formula1: Τέλος οι διακοπές, την Κυριακή έχει αγώνα

cars

How F1’s new team conservatism has already seen off one credible bid

cars