CARSNEWS
F1 & RACES

F1 – Με 6 Sprint Race και το 2024

Η F1 ανακοίνωσε σήμερα τα 6 αγωνιστικά τριήμερα τα οποία θα φιλοξενήσουν αγώνα τύπου Sprint Race στο πρωτάθλημα του 2024

Το 2024 είναι μια σημαντική χρονιά για την F1. Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο πρωτάθλημα σε διάρκεια στην ιστορία της. Συνολικά θα υπάρξουν 24 Grand Prix, στα οποία θα υπάρξουν 2 επιστροφές. Αυτές είναι το GP Κίνας και το GP Emilia Romagna. Η Κίνα επιστρέφει μετά το 2019 και την τετραετή απουσία της, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19. Από την άλλη η Imola επιστρέφει ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Emilia Romagna.

Εκτός από τα 24 Grand Prix, η F1 θα συνεχίσει και του χρόνου διεξαγωγή αγώνων τύπου Sprint Race, με το format διεξαγωγής να αναμένεται να αλλάξει

Όπως το 2023, έτσι και το 2024 τα τριήμερα με Sprint Race θα είναι συνολικά 6. Η πίστα της Σαγκάης θα φιλοξένησει το πρώτο Sprint Race για το 2024, σε μια κίνηση που δείχνει ότι η Liberty Media ενδιαφέρεται αρκετά για την αγορά της Κίνας. Να σημειωθεί ότι το GP Κίνας είναι και ο εντός έδρας αγώνας για τον Guanyu Zhou της Sauber. Το GP Κίνας θα διεξαχθεί το τριήμερο 19 με 21 Απριλίου.

Το τριήμερο του Ορθόδοξου Πάσχα (σ.σ. 3 με 5 Μαίου) είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το GP Miami. Το “Miami International Autodrome” θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, το δεύτερο Sprint Race της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ουσιαστικά η Κίνα και το Miami, αντικατέστησαν το Μπακού και το Spa-Francorchamps.

Τα υπόλοιπα είναι ίδια με εκείνα που έγιναν φέτος: Spielberg, Austin, Interlagos και Lusail

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τις 6 συναρπαστικές τοποθεσίες για τα F1 Sprint της επόμενης σεζόν, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων οικοδεσποτών: την Κίνα και το Miami. Και οι 2 πίστες, θα είναι φανταστικές προσθήκες και θα προσφέρουν υπέροχους αγώνες για όλους τους οπαδούς μας στον αγώνα, αλλά και όσους το παρακολουθούν από το σπίτι τους“, δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος και CEO της F1, Stefano Domenicali.

Από τη δημιουργία του το 2021, το Sprint ήταν συνεπές στην παροχή αυξημένου κοινού στην τηλεόραση. Προσέφερε περισσότερη ψυχαγωγία για τους θαυμαστές σε εκδηλώσεις και αυξημένη αφοσίωση θαυμαστών σε κοινωνικές και ψηφιακές πλατφόρμες. Πλέον ανυπομονούμε για τα συναρπαστικά γεγονότα του επόμενου έτους“.

F1

Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω τις 6 τοποθεσίες των Sprint Races για την επόμενη σεζόν. Επιπλέον ανυπομονώ για την επιστροφή τεσσάρων χώρων φιλοξενίας που έχουν προσφέρει κάποια συναρπαστική δράση στα Sprints φέτος“, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Η προσθήκη της Σαγκάης θα είναι μια πρόκληση για τις ομάδες και τους οδηγούς καθώς η Formula 1 επιστρέφει στην Κίνα για πρώτη φορά από το 2019, ενώ ένα Sprint στο Μαϊάμι θα προσθέσει μια νέα διάσταση σε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο“.

Πρέπει να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε συνεχώς για να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το άθλημα. Συνεργαζόμαστε με την FOM και τις ομάδες για να καθορίσουμε τη μελλοντική κατεύθυνση της μορφής Sprint“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Related Articles

F1: Η FIA θέλει περισσότερες ομάδες και λιγότερους αγώνες – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Αυτή θα είναι η F1 του 2021 (video)

cars

Όλο και πιο κοντά στην F1 η Audi και η Porsche

cars

LIVE TV: Με παρόντα τον Χόρνερ η παρουσίαση της νέας Red Bull Racing RB20

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

F1: «Eγραψε» Ιστορία ο Φερστάπεν

cars

GP Μεξικού: Διαφορές… χιλιοστών στο FP1

cars

GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video)

cars

GP ΗΠΑ: 1-2 οι Mercedes στο FP1

cars