CARSNEWS
F1 & RACES

Η F1 ανακοίνωσε τις πίστες που θα φιλοξενήσουν τους 6 Αγώνες Σπριντ

Η Formula 1 ανακοίνωσε τα γκραν πρι στα οποία θα συμπεριληφθούν οι Αγώνες Σπριντ κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν.

Η Formula 1 ανακοίνωσε την Τρίτη (5/12) τις έξι χώρες που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες Σπριντ κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2024. 

Η Βραζιλία πρόκειται να φιλοξενήσει το τέταρτο Σαββατοκύριακο του Σπριντ, με την Αυστρία να φιλοξενεί το τρίτο, το Όστιν και το Κατάρ να επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά και η Κίνα και το Μαϊάμι να εντάσσονται στη σειρά για πρώτη φορά. 

Το καλεντάρι Σπριντ της F1 έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει πίστες που ενθαρρύνουν τις προσπεράσεις και συμβάλλουν σε κοντινούς και διασκεδαστικούς αγώνες. Από την εισαγωγή του το 2021, η μορφή του Σπριντ είχε θετικό αντίκτυπο στα νούμερα του κοινού, ειδικά την Παρασκευή σε σύγκριση με τακτικές δοκιμές, και παρείχε στους διοργανωτές και στους θεατές επιπλέον ανταγωνιστική δράση εντός πίστας στα έξι γεγονότα. 

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη συνεδρίαση της Επιτροπής F1 τον Νοέμβριο, υπήρξε συνολική υποστήριξη για μια ενημέρωση του Sprint Format για το 2024, προκειμένου να εξορθολογιστεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο διαχωρίζοντας τις δραστηριότητες Σπριντ από εκείνες για το γκραν πρι. 

©Pirelli

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Αθλητισμού θα εργαστεί με συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ιδιαίτερα σχετικά με τους κανονισμούς χρονισμού και parc ferme, για να παρουσιαστεί μια τελική πρόταση στην Επιτροπή για την πρώτη συνεδρίαση του 2024. Μετά από αυτή τη συνάντηση, θα ανακοινωθούν τυχόν αλλαγές στη μορφή Σπριντ. 

Αναλυτικά το πού θα διεξαχθούν τα έξι Σπριντ της νέας σεζόν:

  • 19-21 Απριλίου – Κίνα (Σαγκάη)
  • 3-5 Μαΐου – ΗΠΑ (Μαϊάμι)
  • 28-30 Ιουνίου – Αυστρία (Σπίλμπεργκ)
  • 18-20 Οκτωβρίου – ΗΠΑ (Τέξας)
  • 1-3 Νοεμβρίου – Βραζιλία (Ιντερλάγκος)
  • 29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου – Κατάρ (Λοσάιλ)

Σημειώνεται ότι στους αγώνες του 2023 ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με 4 νίκες σε 6 αγώνες, ενώ οι Σέρχιο Πέρες και Όσκαρ Πιάστρι ήταν αυτοί που κατάφεραν να δουν πρώτη την καρό σημαία στους άλλους δύο.

«Η προσθήκη της Σαγκάης θα είναι μια πρόκληση για τις ομάδες και τους οδηγούς καθώς η Formula 1 επιστρέφει στην Κίνα για πρώτη φορά από το 2019, ενώ ένα Σπριντ στο Μαϊάμι θα προσθέσει μια νέα διάσταση σε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο. 

Ο Λεκλέρ είναι μία «ανάσα» από το deal με τη Ferrari, εμπόδια για τον Σάινθ

Πρέπει συνεχώς να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το άθλημα, και ως εκ τούτου εργαζόμαστε με την FOM και τις ομάδες για να καθορίσουμε τη μελλοντική κατεύθυνση της μορφής Σπριντ», είπε ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, Πρόεδρος της FIA.

Sportal On Google News

Related Articles

F1 Qiddiya City, αποκαλύφθηκε νέα ασύλληπτη πίστα ως έδρα στη Σαουδική Αραβία

cars

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

cars

Η νέα Ferrari SF-24 έχει κρυφές καινοτομίες (vid)

cars

Η FIA αναμένει… καρτερικά την Andretti

cars

Νίκησε τον Covid-19 o Briatore;

cars

Σαν Σήμερα: Το ντεμπούτο του Σουμάχερ στην F1 και άλλες ιστορίες (vid)

cars

Russell expects Mercedes to give new F1 team-mate equal treatment

cars

Formula 1: Οι πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης (video)

cars

F1 Virtual GP Καναδά: Νικητής και πρωταθλητής ο Russell (video)

cars