CARSNEWS
F1 & RACES

F1 Qiddiya City, αποκαλύφθηκε νέα ασύλληπτη πίστα ως έδρα στη Σαουδική Αραβία

F1 Qiddiya City: Από τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία έφτασε στο ημερολόγιο της F1 με το Jeddah Corniche Circuit, γνωρίζουμε ότι αυτή η διαδρομή είναι μόνο μεταβατική όσο περιμένουμε να εμφανιστεί το νέο συγκρότημα: Qiddiya City. Τώρα, γνωρίζουμε περισσότερα για αυτό το φαραωνικό έργο, αν όχι εντελώς δυσανάλογο.

Το μεγάλο αθλητικό συγκρότημα που θα κατασκευαστεί στην Qiddiya έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ο ορίζοντας του 2023 ήταν ακόμη και αρχικά προγραμματισμένος αλλά η πανδημία καθυστέρησε αυτό το έργο. Σήμερα, νέες λεπτομέρειες προκύπτουν με περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα κομμάτι που ανακοινώθηκε ως τρελό και φουτουριστικό.

Η F1 θα πάει στην Qiddiya City πριν από το τέλος της δεκαετίας

Μετά το διάλειμμα της Τζέντα, η F1 θα διεξαχθεί στην πόλη Qiddiya της Σαουδικής Αραβίας, αν και σε απόλυτους αριθμούς η χώρα θα ήθελε να διατηρήσει και τους δύο αγώνες στο ημερολόγιο. Η επενδυτική εταιρεία Qiqqiya [QIC] αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες ότι αναμένεται να αναλάβει τη διοργάνωση του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, πιθανότατα μεταξύ 2027 και 2030.

pista-f1-qiddiya-city-i-nea-edra-sti-saoudiki-aravia

  • 22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας
  • O Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor Festival
  • Motor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το τρέχον σιρκουί θα αντικατασταθεί από το νέο Speed ​​​​Park στο Qiddiya, ένα έργο ειδικά σχεδιασμένο ως μέρος της πρωτοβουλίας Saudi Vision 2030. Το έργο Qiddiya είναι ουσιαστικά χτισμένο γύρω από μια νέα πόλη που θα εκτείνεται σε πάνω από 330 τετραγωνικά χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, θεματικού πάρκου, ενός ή περισσότερων εμπορικών κέντρων και περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

F1 Qiddiya City: Οι πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με την πίστα είναι εντελώς τρελές. Η διάταξη των 21 στροφών θα πρέπει να έχει συνολική υψομετρική διαφορά 108 μέτρων, δεχόμενη τρεις ζώνες DRS αλλά και μια καμπή αναρτημένη σε ύψος 70 μέτρων που ονομάζεται «Blade» η οποία θα φωτίζεται από μια μεγάλη λωρίδα LED.

Σύμφωνα με την παραδοχή του σχεδιαστή Hermann Tilke, με τη βοήθεια του πρώην οδηγού της F1 Alex Wurz, αυτή η διαδρομή θέλει να συγχωνεύσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των μόνιμων κυκλωμάτων και των αστικών κυκλωμάτων. Η πίστα θα μπορούσε επίσης να φιλοξενήσει πολλές διαμορφώσεις τρεξίματος, το αρχικό έργο είχε στόχο να φιλοξενήσει την F1 αλλά και το MotoGP.

Ο Abdullah Aldawood, Διευθύνων Σύμβουλος της QIC, δήλωσε: «Η πίστα Speed ​​​​Park θα είναι μια πραγματική ενσάρκωση της φιλοσοφίας της πόλης Qiddiya για διασκέδαση και αναψυχή και θα την τοποθετήσει ως το σπίτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία και έναν από τους κορυφαίους χώρους μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία. Οι επισκέπτες και οι θεατές θα απολαύσουν μια από τις πιο μοναδικές εμπειρίες αγώνων στον κόσμο με μια καινοτόμο πίστα έτοιμη να φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.”

pista-f1-qiddiya-city-i-nea-edra-sti-saoudiki-aravia

Εάν το διαφημιστικό βίντεο σάς επιτρέπει να θαυμάσετε ένα πλήρες και μοναδικό συγκρότημα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το ίδιο το κομμάτι. Δεν γνωρίζουμε το συνολικό του μήκος, αλλά και την πτυχή της ασφάλειας, ειδικά για αυτήν την εντυπωσιακή πρώτη στροφή που αναρτάται σε ύψος άνω των 70 μέτρων και έχει θέα στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του σιρκουί.

Ανυψώνοντας 20 ορόφους πάνω από το επίπεδο του εδάφους, ανακαλύψτε μια μοναδική υπερυψωμένη γωνιά που δεν μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο

Γιατί ενδιαφέρεται η Σαουδική Αραβία για την F1;

Η Σαουδική Αραβία έχει τοποθετηθεί σε πολυάριθμες διοργανώσεις εδώ και αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (Formula E, Dakar, F1 και σύντομα MotoGP), αλλά ορισμένοι το βλέπουν αυτό ως λειτουργία πλυσίματος αθλημάτων. Πέρα από τις πολιτικές αξιώσεις της χώρας, πρέπει ωστόσο να αναγνωρίσουμε ότι έχουν ένα πλεονέκτημα: το οικονομικό απροσδόκητο κέρδος των πετροδολαρίων!

Κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί! Η διοργάνωση ενός γκραν πρι F1 ή η κατασκευή ενός τεράστιου συγκροτήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού με μια πίστα, ένα θεματικό πάρκο και ένα μεγάλο τουριστικό χωριό δεν είναι απολύτως κανένα πρόβλημα για αυτούς!

F1 Qiddiya City: Η Σαουδική Αραβία στρέφει επίσης την οικονομία της προς την εναλλακτική ενέργεια, γι’ αυτό και η F1 έχει νόημα γι’ αυτήν. Η εταιρεία πετρελαίου ARAMCO είναι σημαντικός συνεργάτης του κλάδου, χορηγός τίτλου ορισμένων μεγάλων βραβείων και σταδιακά θα επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στα βιοκαύσιμα.

pista-f1-qiddiya-city-i-nea-edra-sti-saoudiki-aravia

  • Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας
  • Παπαλεξανδράκης Piaggio Vespa Aprilia Gillera στο Motor Festival
  • H Nissan Χαλκιάς στο 22o Motor Festival
  • Δήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Η ARAMCO είναι επίσης ο χορηγός τίτλου της ομάδας Aston Martin F1 και πρόσφατα μέτοχος της εταιρείας Aston Martin Lagonda που παράγει τα μοντέλα δρόμου. Φήμες μάλιστα πρότειναν ότι οι Σαουδάραβες επενδυτές θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για την αγορά της άδειας F1 , πληροφορίες που έκτοτε διαψεύστηκαν, αλλά δεν υπάρχει ποτέ καπνός χωρίς φωτιά, ειδικά από τη στιγμή που μαγειρεύεται εσωτερικός πόλεμος μεταξύ της FIA και της FOM!

Αποκαλύφθηκε νέα πίστα F1 Qiddiya City και περιλαμβάνει άγρια ​​γωνία «Blade» που υψώνεται πάνω από 70 μέτρα

Οι οπαδοί της Formula 1 ενθουσιάζονται με μια νέα πίστα που αποκαλύφθηκε στη Σαουδική Αραβία – και διαθέτει μια γωνία που υψώνεται 70 μέτρα πάνω από την υπόλοιπη πίστα

Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε την προτεινόμενη νέα πίστα F1 που διαθέτει μια εντυπωσιακή γωνία που θα μπορούσε να ανέβει πάνω από 70 μέτρα.

Η πολιτεία του Κόλπου εντάχθηκε στο ημερολόγιο της F1 το 2021 και η πίστα δρόμου της Τζέντα ήταν το επιλεγμένο σπίτι για αγώνες. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, με τη Σαουδική Αραβία να αποκαλύπτει μια ειδική διαδρομή στην Qiddiya – το νέο έργο πόλης που επινοήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου Saudi Vision 2030.

F1 Qiddiya City: Η πίστα θα έχει 108 μέτρα υψομετρικής απολαβής σε όλη την πίστα, με τα 70 μέτρα από αυτά να έρχονται σε μία στροφή που ονομάζεται “Blade”. Η στροφή εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο, όπου ένα μονοθέσιο της Formula 1 κροταλίζει την άνοδο πριν βουτήξει ξανά στο επίπεδο της θάλασσας.

pista-f1-qiddiya-city-i-nea-edra-sti-saoudiki-aravia

Ο Abdullah Aldawood, Διευθύνων Σύμβουλος της Qiddiya Investment Company δήλωσε: «Το Speed ​​Park Track θα είναι μια αληθινή ενσάρκωση της φιλοσοφίας της δύναμης του παιχνιδιού Qiddiya και θα τοποθετήσει την Qiddiya City ως την πατρίδα του σαουδαραβικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και έναν από τους κορυφαίους χώρους μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

«Οι επισκέπτες και οι θεατές θα απολαύσουν μια από τις πιο μοναδικές εμπειρίες αγώνων στον κόσμο με μια πρωτοποριακή πίστα που θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο».

Η πίστα έχει πάει καλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους οπαδούς της F1 να ενθουσιάζονται με την ποικιλία που προσφέρεται: “Αυτό το είδος των νέων πίστων είναι συναρπαστικές! Σταματήστε με τους αγώνες δρόμου με τοίχους @F1!”

F1 Qiddiya City: “Αυτό το κομμάτι φαίνεται όμορφο”, είπε ένας δεύτερος. Ενώ ένας τρίτος απάντησε: “Κάνουν το Rainbow Road irl!”

“Εφόσον δεν είναι μια πίστα δρόμου, τότε γιατί όχι! Ανήκει κάπως στο Mario Kart όμως”, αστειεύτηκε ένας τέταρτος. Και ένας άλλος πρόσθεσε: “Περισσότερα νέα κυκλώματα όπως αυτό αντί για κυκλώματα δρόμου παρακαλώ!”

pista-f1-qiddiya-city-i-nea-edra-sti-saoudiki-aravia

Η πίστα, η οποία απέχει 30 μίλια από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, θα αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κερκίδες με “πολλά πλεονεκτήματα και βεράντες θέασης”. Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει επίσης χώρο μουσικής και τρενάκι που θα τρέχει παράλληλα με την πίστα.

Ωστόσο, οι οπαδοί δεν θα πρέπει να ενθουσιαστούν πολύ νωρίς, με τον Τζέντα να βρίσκεται στους αγώνες του στη F1 στη χώρα μέχρι το 2027.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

  • Οι μοτοσυκλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024: Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha και Honda
  • Μονοθέσια Formula 1: Γιατί όλοι οι αμφισβητίες της F1 του 2024 είναι κυρίως θαμποί και μαύροι;
  • Η Ιταλική υπερδύναμη στα συστήματα ασφαλείας Zammitek θα είναι στο Motor Festival
  • Η Ford Car Center στο 22ο Motor Festival MEC Παιανίας

Related Articles

Η F1 ανακοίνωσε τις πίστες που θα φιλοξενήσουν τους 6 Αγώνες Σπριντ

cars

Fernando Alonso says Aston Martin have best ‘project’ for new F1 regulations in 2026

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

F1 Manager 2023 available now in Xbox Game Pass

cars

Formula 1 : Γνωρίστε το νέο Love Interest του Charles Leclerc, Alexandra Saint Mleux

cars

Η Liberty ήθελε τον Alonso στη Red Bull

cars

Νέα επωνυμία για την ομάδα της Aston Martin το 2024

cars

GP Ισπανίας: Pole #100 για Hamilton!

cars

Έρχεται νέα… βόμβα στη Φόρμουλα 1; Φήμες για μεταγραφή του Φερστάπεν στη Mercedes (ΦΩΤΟ)

cars