CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Αύξηση του ορίου μπάτζετ για το 2023;

Το όριο μπάτζετ της F1 αποτέλεσε το πρώτο θέμα των τελευταίων ημερών. Κυρίως λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στην Red Bull για το 2021. Όμως, υπάρχουν και άλλες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το όριο μπάτζετ για το 2023 μάλλον θα αυξηθεί σε σχέση με του 2022. Και αυτό παρά το ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι κατά 5 εκατομμύρια δολάρια χαμηλότερο. Για το 2022 το όριο ήταν στα 145 εκατομμύρια, ενώ για το 2023 και μέχρι το 2025 στα 135.

Ωστόσο, οι οικονομικές συνθήκες του τρέχοντος έτους έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Ήδη στο όριο μπάτζετ του 2022 έχουν προστεθεί περί τα 4,6 εκατομμύρια δολάρια λόγω του αυξημένου πληθωρισμού στις χώρες του G7. Επιπλέον, το αρχικό ποσό αναφέρεται σε σεζόν 21 αγώνων. Κάθε επιπλέον αγώνας προσθέτει 1,2 εκατομμύρια, ενώ για κάθε αγώνα Sprint προστίθενται ακόμη 150.000 υπό προϋποθέσεις.

Με 24 αγώνες για το 2023, εκ των οποίων οι 6 θα έχουν Sprint, αλλά και το τρέχον ποσοστό πληθωρισμού στις G7, το όριο μπάτζετ της επόμενης χρονιάς αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια! Ένα ποσό μεγαλύτερο ακόμη και από εκείνο του 2020, πρώτης χρονιάς κατά την οποίαν το νέο μέτρο εφαρμόστηκε πιλοτικά.

Η ανακοίνωση της τελικής τιμής για το όριο μπάτζετ θα καθυστερήσει λίγο ακόμη. Η ομοσπονδία θα περιμένει μέχρι τον Μάρτιο του 2023 για να δει που θα βρίσκεται ο πληθωρισμός τότε στις χώρες του G7. Μέχρι τότε, βέβαια, θα ήταν χρήσιμο εάν ανακοινώνονταν συγκεκριμένες τιμωρίες ανά παράβαση στο όριο.

Θα ήταν μία πολύ λογική εξέλιξη έπειτα από τα όσα συνέβησαν φέτος με την τιμωρία της Red Bull. Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alonso: Τα πρωταθλήματα του Verstappen έχουν μεγαλύτερη αξία από του Hamilton

Στο Las Vegas τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία της F1!

Red Bull: Ο Oliver Mintzlaff νέο αφεντικό της Red Bull

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Ιταλίας: Leclerc και Ferrari πανηγύρισαν στη Μόντσα!

cars

FIA Thursday press conference – 2023 United States Grand Prix

cars

Formula 1: H McLaren έκανε δοκιμές σε Γαλλία και Ισπανία

cars

Ώρα για διακοπές στην Formula one

cars

FIA και Ferrari έφτασαν σε «μυστικό» συμβιβασμό!

cars

Οι Ιταλοί ονειρεύονται τον Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025

cars

To payroll της Formula 1

cars

F1: Οι τελικές βαθμολογίες του 2019

cars

Αλλαγές στη δομή της Mercedes-AMG F1

cars