CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Η Adidas ενδιαφέρεται για το όνομα της AlphaTauri

Η AlphaTauri, η μικρή ιταλική ομάδα της Formula 1 που ανήκει στη Red Bull, με το όνομά της, προωθεί την ομώνυμη εταιρεία ενδυμάτων του αυστριακού ομίλου. Μετά το θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz, οι αθλητικές δραστηριότητες της εταιρείας ανατέθηκαν στον Oliver Mintzlaff.

Υπό τη νέα διοίκηση, αν και αποφασίστηκε να μην πωληθεί η μικρή ομάδα (παρότι υπήρχε προσφορά ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων), κρίθηκε ότι θα μπορεί να έχει υψηλότερα έσοδα με την παραχώρηση του ονόματός της.

Προηγούμενες αναφορές ήθελαν την εταιρεία ενδυμάτων Hugo Boss βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα που εδρεύει στη Faenza της Ιταλίας, για την πιθανότητα μετονομασίας της. Ο CEO της ομάδας, Peter Bayer, δήλωσε για τη Hugo Boss: «Συμμετέχουν στο νέο σχέδιο. Αλλά το νέο όνομα είναι πολύ μεγαλύτερο».

Σύμφωνα με τον Ελβετό δημοσιογράφο Roger Benoit, ο οποίος βρίσκεται στα paddock πολλές δεκαετίες, το «μεγαλύτερο όνομα» στο οποίο αναφέρεται ο Bayer δεν είναι άλλο από τον κολοσσό αθλητικών ειδών Adidas.

Παρά το γεγονός ότι η AlphaTauri βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, ο Peter Bayer δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραμείνει εκεί έως το τέλος της φετινής σεζόν. Η ιταλική ομάδα παρουσίασε ένα εκτεταμένο πακέτο αναβαθμίσεων στο μονοθέσιό της για το GP Σιγκαπούρης.

Επικεφαλής της ομάδας θα αναλάβει το 2024 ο Γάλλος Laurent Mekies, πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari. Επίσης, η ομάδα θα μεγιστοποιήσει τον αριθμό εξαρτημάτων που θα προμηθεύεται από τη Red Bull Technology, η οποία κατασκευάζει τα μονοθέσια της μεγάλης ομάδας του αυστριακού ομίλου.

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Related Articles

F1 Academy finale to be broadcast live in over 100 international territories | Formula One World Championship Limited

cars

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

cars

Τα πρώτα χιλιόμετρα της Renault R.S.20 (video)

cars

F1 Vlog για όσα έγιναν στο GP Εμίλια Ρομάνια (video)

cars

Exclusive: F1 to discuss new points structure

cars

Πού θα δούμε τις δοκιμές της F1 στο Μπαχρέιν

cars

New update from Red Bull in Formula 1 leads changes in the Japanese Grand Prix.

cars

F1: Η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 7 δισ. δολάρια με τα νέα για τον Χάμιλτον – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

GP Μπαχρέιν: Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες – Η Red Bull το 1-2!

cars