CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP ΗΠΑ: Αγχωτική pole position για τον Charles Leclerc

Ο Charles Leclerc κατέκτησε την 3η pole position του για φέτος και την 5η της Ferrari το 2023 σε μια δραματική διαδικάσια στο Grand Prix των ΗΠΑ, όπου ο ταχύτερος γύρος του Max Verstappen σβήστηκε

Top Gear TEAM

Την 21η pole position της καριέρας του και 3η φετινή σημείωσε ο Charles Leclerc που ήταν σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix των ΗΠΑ ανταγωνιστικός, αλλά χρειάστηκε να σβηστεί ο χρόνος του Max Verstappen για να πανηγυρίσει. 

Ο Verstappen ολοκλήρωσε ταχύτερος για ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά είχε υπερβεί τα όρια της πίστας (όπως και πολλοί άλλοι μέχρι εκείνο το σημείο εξάλλου) με αποτέλεσμα η καλή του επίδοση να σβηστεί. 

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Lando Norris με την McLaren ένα δέκατο αργότερος και από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει τον κυρίως αγώνας της Κυριακής, ο Lewis Hamilton με την Mercedes, ο οποίος ήταν μόλις 9 χιλιοστά αργότερος από τον Norris. 

F1 GP ΗΠΑ Κατατακτήριες δοκιμές Norris

Ακολούθησε ο Carlos Sainz με την δεύτερη Ferrari, ο George Russell και ο Max Verstappen που κατέληξε έκτος, ενώ απο εκεί πίσω στην πρώτη δεκάδα και παρόντες στο Q1 ήταν οι δύο Alpine με τους Pierre Gasly και Esteban Ocon, ο Sergio Perez που ήταν ένατος τελικά και ο Oscar Piastri με την McLaren.  

F1 GP ΗΠΑ Κατατακτήριες δοκιμές Mercedes

Πιο πίσω ο μεγάλος χαμένος της διαδικασίας ήταν ο Fernando Alonso ο οποίος είχε καταφέρει να προκριθεί σε όλους τους αγώνες μέχρι τώρα από το Q3, αλλά στο Τέξας δεν μπόρεσε, έτσι η Aston Martin είδε και τα δύο της μονοθέσια να φεύγουν από τις δοκιμές νωρίς νωρίς. 

F1 GP ΗΠΑ Κατατακτήριες δοκιμές Alonso

Το Σάββατο στο Circuit of the Americas, στο Austin του Τέξας, είναι αφιερωμένο στο Sprint με το Shootout στις 20:30 ώρα Ελλάδας και τον αγώνα Sprint στη 01:00 μετά τα Μεσάνυχτα. 

F1 GP ΗΠΑ κατατακτήριες δοκιμές αποτελέσματα

Related Articles

Πού θα δούμε τις δοκιμές της F1 στο Μπαχρέιν

cars

F1-GP ΗΠΑ: Αποκλείστηκαν οι Hamilton και Leclerc λόγω τεχνικής παράβασης

cars

Μη βιαστείς να δικάσεις τη Ferrari

cars

Πόσο μειώνει ο καύσωνας την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

cars

F1 GP Μ. Βρετανίας: Pole για τον Verstappen!

cars

Φόρμουλα 1: Κίνηση-ματ της Μερσέντες, φέρνει πίσω θρύλο της F1!

cars

F1: Στο κυνήγι του Lewis!

cars

Εντυπωσιακή η νέα Red Bull (pics)

cars

Έσπασε… τα χρονόμετρα η McLaren κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου pit stop!

cars