CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Ιαπωνίας: Το ψηφιακό κύπελλο που πρέπει να φιλήσει ο νικητής

Η Lenovo έφτιαξε ένα hi tech τρόπαιο για τον νικητή του Grand Prix της Formula 1 στην Ιαπωνία, το οποίο πρέπει να το φιλήσει ο οδηγός για να φωτιστεί στα χρώματα της πατρίδας του

Top Gear TEAM

Ο Max Verstappen δεν συνηθίζει να φιλάει το τρόπαιο του νικητή όταν το παραλαμβάνει κατά τους πανηγυρισμούς στο podium των αγώνων που κερδίζει. Στην Σουζούκα όμως και στο Grand Prix της F1 της Ιαπωνίας, θα πρέπει να το κάνει (αν κερδίσει) γιατί το τρόπαιο του νικητή θα είναι το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά τρόπαιο που έχει υπάρξει στην Formula 1 και θέλει φιλιά. 

Η Lenovo που είναι χορηγός της Formula 1 γνωρίζει καλά πως οι οδηγοί όταν ανεβαίνουν πανηγυρίζοντας στο βάθρο των αγώνων, φιλούν τα τρόπαια που τους απονέμονται. Ενόψει του αγώνα στην Ιαπωνία, μεταμορφώνει την παραδοσιακή αυτή συνήθεια σε υψηλής τεχνολογίας διαδικασία. 

F1 GP Ιαπωνίας τρόπαιο για φίλημα Lenovo

Το τρόπαιο του φετινού αγώνα όταν το σηκώσει ο νικητής ψηλά στον ουρανό θα ανάψουν κάποιες ενδείξεις που θα του υποδείξουν το σημείο που θα πρέπει να ακουμπήσει τα χείλη του.

Το “Kiss me” που υπάρχει στο τεχνολογικά εξελιγμένο τρόπαιο είναι ουσιαστικά ένα κουμπί αφής. Όταν τα χείλη του οδηγού το ακουμπήσουν, τότε θα φωτιστεί στα χρώματα της σημαίας της χώρας από την οποία κατάγεται ο οδηγός. 

F1 GP Ιαπωνίας τρόπαιο για φίλημα Lenovo

“Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, προκαλέσαμε τους εαυτούς μας να βρούμε έναν τρόπο να ενσωματώσουμε πιο έξυπνη τεχνολογία στα τρόπαια με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει, ώστε να αναβαθμίσουμε την εμπειρία του βάθρου”, λέει ο Philip Marchington, Executive Creative Director of Corporate Marketing, Lenovo.

F1 GP Ιαπωνίας τρόπαιο για φίλημα Lenovo

Χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία μικροδιακοπτών με ευαισθησία αφής, το τρόπαιο θα φωτίζεται από τον πυρήνα του και θα δημιουργεί ένα μοναδικό στο είδος του θέαμα. Αντίστοιχο έπαθλο μάλιστα θα έχει και το Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών στο Circuit of the Americas στα τέλη Οκτωβρίου. 

F1 GP Ιαπωνίας τρόπαιο για φίλημα Lenovo

“Το εντυπωσιακό σχήμα του τροπαίου, που ονειρεύτηκε η Lenovo και διαμορφώθηκε από την εμβληματική εταιρεία σχεδιασμού Pininfarina, αντικατοπτρίζει την εισαγωγή αέρα στα μονοθέσια της F1 και διαθέτει ένα παραμετρικό μοτίβο που απηχεί τις αναλογίες του λογότυπου της Lenovo”, εξηγεί ο Marchington.

F1 GP Ιαπωνίας τρόπαιο για φίλημα Lenovo

Άρα το μόνο που μένει να δούμε το πρωί της Κυριακής είναι σε τι χρώματα θα ανάψουν τα μικροσκοπικά LED του τροπαίου, με τον Max Verstappen να δείχνει από την άνεση με την οποία κατέκτησε την pole position πως έχει τον πρώτο λόγο για αυτό το φιλί.

Related Articles

Φόρμουλα 1 Φεράρι: Πώς θα είναι το μονοθέσιο SF-24 της Scuderia;

cars

Πότε θα δούμε το νέο μονοθέσιο της McLaren για την F1;

cars

Βασέρ: Προειδοποιεί για τη νέα συμφωνία ομόνοιας

cars

F1 GP Ιταλίας: Ταχύτερος ο Vettel στο FP3

cars

Ολοκλήρωσε ιδανικά την ονειρεμένη του σεζόν στο Άμπου Ντάμπι ο Φερστάπεν

cars

Πόσο πιθανό είναι να εγκαταλείψει τη F1 η Renault;

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

2024 F1 drivers and teams | Bearman steps in for Sainz in Jeddah

cars

Κι άλλο κρούσμα κορωνοϊού στα paddock της F1

cars