CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μπαχρέιν: Η Mercedes είναι εδώ!

Και όπως φάνηκε η Mercedes είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από όσο είχε φανεί πριν μια εβδομάδα! Οι Χαμιλτον-Ρασελ σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους της ημέρας με τον Αλονσο στην τρίτη θέση.

Στο FP1 οι περισσότεροι οδηγοί επιχείρησαν γρήγορους γύρους αρχικά με την μέση γόμα. Ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος αλλά όχι για πολύ. Η RB20 δεν συμπεριφερόταν όπως επιθυμούσε ο Ολλανδός. Έτσι ο Πέρεζ αλλά και οι οδηγοί των Mercedes-Ferrari σημείωσαν χρόνους αρκετά κοντά σε εκείνον του Ολλανδού. Τουλάχιστον σε σύγκριση με εκείνα τα οποία είχαμε συνηθίσει πέρυσι.

Η W15 ξεκίνησε πολύ δυνατά στο FP1. Τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Ράσελ ήταν ταχύτατοι στους τομείς 1 και 3. Έχαναν αρκετό χρόνο, όμως, από την Red Bull στον δεύτερο τομέα ο οποίος περιέχει και τις πιο απαιτητικές στροφές.

Our first laps of 2024 in the bag 🙌

The track is not in an ideal condition currently. Both Lewis and George battling with gusty winds. pic.twitter.com/3gyvlAbvUP

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) February 29, 2024

Λίγο πιο πίσω βρέθηκαν στο πρώτο ημίωρο οι SF-24 αλλά και ο Αλόνσο με την Aston Martin. Αντιθέτως οι McLaren δεν έδειξαν να βολεύονται αρχικά με την μέση γόμα. Ο Πιάστρι ήταν ο πρώτος, μάλιστα, που πέρασε στη μαλακή ανεβαίνοντας στην κορυφή της κατάταξης με 30 λεπτά να απομένουν. Ο Νόρις τον μιμήθηκε λίγο αργότερα.

Ωστόσο ο Ρικιάρντο θα εκθρόνιζε τον πρώην teammate του στην McLaren με την δική του πρώτη προσπάθεια με τη μαλακή γόμα. Ταχύτατος ήταν και ο Τσουνόντα υπενθυμίζοντας τον εξαιρετικό ρυθμό που είχε επιδείξει η RB F1 και στις χειμερινές δοκιμές. Η διαδικασία τελείωσε με τις RB F1 στο 1-4 και τις McLaren ανάμεσα τους.

Φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το FP1 διεξήχθη υπό συνθήκες οι οποίες θα διαφέρουν αρκετά από εκείνες κατατακτήριων και αγώνα. Κατά συνέπεια οι επιδόσεις των μονοθέσιων στο FP2 ήταν πολύ πιο αντιπροσωπευτικές.

Και ήταν ακριβώς το απόγευμα που οι δυο W15 έκαναν μια δήλωση ισχύος. Οι Χαμιλτον και Ρασελ έκαναν μάλλον άνετα το 1-2 την στιγμή που ο Φερσταπεν ήταν δυσαρεστημένος απο την συμπεριφορά της RB20.

Φυσικά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο Ολλανδός είχε τον καλύτερο μέσο χρόνο στην προσομοίωση αγώνα που έκανε. Σχεδόν εξίσου ταχύς ήταν ο Λεκλερ ενώ ο Χαμιλτον υστερούσε ελαφρώς.

Δεν γνωρίζουμε το εάν η Mercedes άνοιξε περισσότερο την PU της σήμερα από ότι η RB ή η Ferrari. Πάντως ο ρυθμός της W15 στον έναν γρήγορο γυρο ήταν σίγουρα εντυπωσιακός. Μένει να φανεί αύριο εάν θα επαναληφθεί η σημερινή εικόνα ή εάν η σημερινή υπεροχή της Mercedes ήταν και αποτέλεσμα πρόσκαιρης υστέρησης των άλλων δύο ομάδων.

Related Articles

Hamilton: Ο Vettel δεν είναι πια Νο1 στη Ferrari

cars

F1 GP ΗΠΑ: Η pole στον Sainz!

cars

F1 GP Μπαχρέιν – Ανάλυση: Η επιστροφή του ασώτου (+ video)

cars

Ολοκλήρωσε ιδανικά την ονειρεμένη του σεζόν στο Άμπου Ντάμπι ο Φερστάπεν

cars

Ένας χρόνος χωρίς τον Niki Lauda

cars

A Beginner’s Guide to Formula 1 in the United States of America

cars

Will this be the new points system in Formula 1 in 2025?

Bury

Γιατί δεν κλείνει το συμβόλαιο μεταξύ Hamilton και Mercedes;

cars

Formula 1: Που θα δούμε τη δράση από το Las Vegas και πότε

cars