CARSNEWS
MOTONEWS

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΧ-WOMEN ΣΤΟ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024

Ο Παναγιώτης Τάκος είναι ένα ανήσυχο μέλος σωματείου της Ομοσπονδίας και δεν είναι λίγες οι προτάσεις και η παρεμβάσεις του σχετικά με την λειτουργία των αγώνων και γενικότερα της Ομοσπονδίας. Πρόσφατα απέστειλε στα σωματεία της Ομοσπονδίας αλλά και σε εμάς την επιστολή που ακολουθεί για την κατηγορία των γυναικών ΜΧ-Women για να την δημοσιεύσουμε με σκοπό να υπάρξει μια πληρέστερη ενημέρωση σε όσους αφορά το θέμα.

Επίσης μας παρότρυνε να διατυπώσουμε την άποψη μας επί του θέματος, και πάνω σε αυτό το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι σε αυτή την κατηγορία οι αγώνες είναι λιγότεροι ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν με οικονομικό γνώμονα όσο το δυνατόν περισσότερες αθλήτριες ολόκληρο το πρωτάθλημα, μια και δεν είναι και πολλές. Επίσης για όσες επιθυμούν, δεν υπάρχει διαχωρισμός και μπορούν να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία θέλουν εφόσον πληρούν τα ηλικιακά όρια και διαθέτουν την κατάλληλη μοτοσυκλέτα για την κατηγορία, όπως είχε κάνει η Aida Cojanu από την Ρουμανία στον Βαλκανικό αγώνα στις Κρηνίδες το 2022, που συμμετείχε στην ΜΧ2. Ακολουθεί η επιστολή του κ.Τάκου.

«Καλησπέρα σε όλους ,

Μετά την έκδοση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Motocross για το 2024 διαπιστώθηκε ότι η κατηγορία MXWoman δεν θα συμμετέχει στον Πρώτο και στον Τελευταίο αγώνα της σεζόν,  με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της ΜΧWoman  να διεξαχθεί σε 5 αγώνες όπως ακριβώς γινόταν και σε κάθε προηγούμενη χρονιά  που η κατηγορία αυτή είχε λιγότερους αγώνες από τις υπόλοιπες , χωρίς όμως ποτέ να αιτιολογηθεί επαρκώς η διαφορά αυτή. Μελετώντας τον Γενικό Κανονισμό αγώνων MOTOCROSS παρατηρείται ότι δεν προβλέπεται κάποια εξαίρεση για την κατηγορία αυτή.!!! 

Παρόλα αυτα, ενεργές αγωνιζόμενες τις κατηγορίας ΜΧWomen εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος . Η επιθυμία τους αυτή βρίσκει σύμφωνους  -όπως μου μετέφεραν -αρκετούς από τους διοργανωτές των αγώνων (του 2024) και πιστεύω ότι θα βρει σύμφωνους και την Κ.Ε.Α αλλά και το Δ.Σ της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε που είναι και οι άμεσα υπεύθυνοι για την τροποποίηση της προκήρυξης. Με δεδομένο λοιπόν , ότι η κατηγορία δεν επιβαρύνει χρονικά το πρόγραμμα των αγώνων , λόγω της διενέργειας της σε κοινά σκέλη με την ΜΧSenior , προτείνω τα κάτωθι: 

Πρόταση 1η : Να γίνει τροποποίηση της προκήρυξης και η ΜΧWoman να συμμετέχει και στους 7 αγώνες . Στον πρώτο (Κέρκυρα) και τελευταίο (Τρίκαλα) αγώνα όμως , να μην υπάρξει βαθμολογία και να γίνει μόνο απονομή επάθλων. Η τελική βαθμολογία θα βγει από τους 5 αγώνες που ορίζει η αρχική προκήρυξη. 

Πρόταση 2η :  Να γίνει τροποποίηση της προκήρυξης και η ΜΧWoman να συμμετέχει και στους 7 αγώνες και η τελική βαθμολογία να βγει από το σύνολο αυτών.

Πρέπει να σας γνωρίσω εδώ ότι , δεν έχω έρθει σε επαφή με το σύνολο των αθλητριών – αλλά με μερικές- και προτρέπω όλα τα σωματεία που έχουν στο δυναμικό τους αθλήτριες που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία να κάνουν μια επαφή μαζί τους ενημερώνοντας αυτές για τις παραπάνω προτάσεις. Κατόπιν τα σωματεία (εάν επιθυμούν φυσικά) να τοποθετηθούν και αυτά προς τους αρμόδιους για να διαμορφωθεί μια κοινή γραμμή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Related Articles

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα

cars

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα με τους δύο νεαρούς και τη μοτοσικλέτα

cars

Η μοτοσικλέτα που τα δίνει όλα στο στιλ

cars

Αυτό είναι το σκούτερ της UM στα 125 κ.εκ. που έχει 2 χρόνια εγγύηση και το παίρνεις με 2 χιλιάρικα

cars

Indian FTR x 100% Carbon 2024 – Για 400 γκαράζ και μόνο

cars

«Συγκοινωνούντα Δοχεία»: Η μεγαλύτερη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά της πορνογραφίας ανηλίκων – PatrisNews

cars

Κρήτη – Ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μοτοσυκλετιστή

cars

QJMOTOR TRX 125: Ανεστραμμένο πιρούνι, τετραπίστονη δαγκάνα και ABS

cars

Συγκριτικό επί χάρτου – KTM 890 SMT vs Yamaha Tracer 9

cars