CARSNEWS
F1 & RACES

F1 Mercedes W15 2024 και το μονοθέσιο μεταμορφώνεται για την νέα αγωνιστική σεζόν στην Φόρμουλα 1

Η Mercedes F1 ετοιμάζεται για μεγάλη ανακαίνιση στο αυτοκίνητο W15 του 2024

F1 Mercedes W15 2024: Η Mercedes AMG Petronas προετοιμάζεται για μια ριζική μεταμόρφωση στο μονοθέσιό της στη Formula 1 W15 για τη σεζόν Φόρμουλα 1 2024. Το αφεντικό της Mercedes F1, Toto Wolff, έδωσε πρόσφατα μια ενημέρωση σχετικά με τις εκτεταμένες τροποποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, σηματοδοτώντας μια απομάκρυνση από την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του πρωταθλήματος. Παρά την προκλητική εκστρατεία του 2023, όπου έπεσαν αποφασιστικά έναντι της Red Bull, ο όμιλος παραμένει σταθερός στη δέσμευσή του για καινοτομία και αριστεία.

Ο Toto Wolff έριξε φως στην ολοκληρωμένη αναθεώρηση που εφαρμόζει η ομάδα για το μονοθέσιό της για το 2024 σε μια συνέντευξη . Είπε ότι κάθε πτυχή του W15, από τη διάταξη του πλαισίου έως την κατανομή βάρους και τη δυναμική ροής αέρα, υφίσταται μια σημαντική αλλαγή.

Η στρατηγική αλλαγή αντανακλά την αναγνώριση της πραγματικότητας ότι η τρέχουσα προσέγγιση απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Μια ριζική αποχώρηση θεωρείται απαραίτητη για να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την ερχόμενη σεζόν.

Η Mercedes F1 παραδέχεται τα λάθη

Η σεζόν του 2023 αποκάλυψε μια ελαττωματική αεροδυναμική πλατφόρμα, ωθώντας τη Mercedes να ξεκινήσει εκτεταμένες αναβαθμίσεις στη μέση της σεζόν. Ωστόσο, αυτές οι προσαρμογές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για να είναι στο ίδιο επίπεδο με την κυρίαρχη ομάδα της Red Bull.

Αναγνωρίζοντας αυτές τις ελλείψεις, ο Wolff εξέφρασε την αναγκαιότητα μιας πλήρους αναθεώρησης, τονίζοντας την προθυμία της ομάδας να τροποποιήσει σχεδόν κάθε στοιχείο. Το φιλόδοξο σχέδιο σηματοδοτεί όχι μόνο την επιδίωξη της νίκης αλλά και την αναγνώριση ότι μπορεί να συμβούν λανθασμένοι υπολογισμοί στην πορεία.

F1-Mercedes-W15-2024-formula1-formula-1-formoula-one-hamilton-tuning-update

F1 Mercedes W15 2024

Προφυλαγμένη Αισιοδοξία Εν μέσω Προκλήσεων

F1 Mercedes W15 2024:  Εν μέσω του μεγέθους των επικείμενων αλλαγών, ο Wolff παραμένει προσεκτικά αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Τόνισε ότι η γενική αισιοδοξία, κατά την άποψή του, συχνά εμποδίζει την πρόοδο θέτοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Ο έμπειρος διευθυντής της ομάδας τόνισε τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της φιλοδοξίας και της αναγνώρισης πιθανών αποτυχιών. Ο συνδυασμός του ρεαλισμού του Wolff θεωρείται ότι λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη στα παρασκήνια.

Ανάμικτα συναισθήματα στο Άμπου Ντάμπι

Φόρμουλά 1 2024: Το τέλος της σεζόν του 2023 είδε τη Mercedes να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι . Ενώ γινόταν ένας πανηγυρισμός για τον τερματισμό στο βάθρο, ο Wolff παραδέχτηκε ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα κατά τη διάρκεια της υπόθεσης.

Η αίσθηση της ολοκλήρωσης στη διεκδίκηση του P2 στους Constructors μετριάζεται από τη γνώση ότι η ομάδα ήταν πολύ πίσω από το πολυπόθητο P1. Για το πλαίσιο, η Red Bull ήταν υπερδιπλάσιος των βαθμών μπροστά από τη Mercedes στην κατάταξη με 860 βαθμούς και 409 βαθμούς, αντίστοιχα. Επιπλέον, η Mercedes παραλίγο να χάσει τη θέση της από τη Ferrari με τρεις βαθμούς.

Αυτή η γλυκόπικρη εμπειρία τροφοδοτεί την αποφασιστικότητα της Mercedes να κλιμακώσει το μεταφορικό Έβερεστ και να διεκδικήσει ξανά την κυριαρχία της στη Formula 1.

F1-Mercedes-W15-2024-formula1-formula-1-formoula-one-hamilton-tuning-update

  • Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! 
  • Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;
  • Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC Παιανίας
  • 22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας

Κοιτώντας Μπροστά με Ταπεινοφροσύνη

F1 Mercedes W15 2024:  Καθώς η κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένει την αποκάλυψη του W15, ο Wolff διατηρεί μια ταπεινή και ρεαλιστική προοπτική. Αναγνωρίζει την τρομερή πρόκληση που θέτει η Red Bull και αναμένει ισχυρό ανταγωνισμό από τη McLaren, την Aston Martin και άλλους διεκδικητές.

Παρά τον παρηγορητικό επιλαχόντα, ο αρχηγός της Mercedes F1 βλέπει την επερχόμενη σεζόν ως μια ευκαιρία να μην αφήσει κανένα βήμα στην επιδίωξη της αριστείας. Η αφοσίωση της ομάδας στην υπέρβαση των ορίων τόσο στο Brixworth όσο και στο Brackley αντανακλά τη δέσμευση να αγωνίζεται για τα αστέρια, ενισχύοντας το ήθος που καθόρισε τη Mercedes στη Formula 1 όλα αυτά τα χρόνια.

F1 Mercedes W15:  Ο Lewis Hamilton απολαμβάνει ήδη τη σεζόν της Formula 1 του 2024 αφού βίωσε τη «συναρπαστική» θέα του αυτοκινήτου της Mercedes W15 να εξελίσσεται στην αεροδυναμική σήραγγα της ομάδας.

Εν μέσω των αγώνων της Mercedes να φτάσει στην κορυφή των πιο πρόσφατων μηχανημάτων εφέ εδάφους, ο Χάμιλτον τελείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν χωρίς νίκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ξηρασία του στη F1.

Η γερμανική μάρκα είχε επιλέξει να διατηρήσει την ιδέα «zeropod» της, αλλά εγκατέλειψε τη φιλοσοφία για μια πιο συμβατική λύση sidepod στο Grand Prix του Μονακό τον Μάιο.

Ωστόσο, μετά από ένα θλιβερό Σαββατοκύριακο στη Βραζιλία τον περασμένο μήνα, το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff παρομοίασε την γενική επισκευή με το αυτοκίνητό της του 2023 με την τοποθέτηση «γύψων σε κάτι που δεν είναι σωστό».

Έχοντας περιοριστεί από την αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου προδιαγραφών εκτόξευσης, ο Wolff επιβεβαίωσε ότι η Mercedes συνεχίζει να επιδιώκει μια αναθεωρημένη κατεύθυνση με τον αμφισβητία του 2024.

F1 Mercedes W15:  Παρά το γεγονός ότι είναι απαισιόδοξος για τις πιθανότητες της Mercedes να φτάσει τη Red Bull μετά τον τελευταίο αγώνα , ο Hamilton έχει ξεκαθαρίσει ότι διατηρεί «πλήρη πίστη» στην ομάδα του Mercedes.

Μιλώντας στο ετήσιο Gala της FIA στο Μπακού, ο Βρετανός είπε: «Νομίζω ότι είναι πάντα δύσκολο… Εννοώ ότι δεν είμαι μηχανικός ούτε σχεδιαστής, επομένως δεν είναι εύκολο να δεις το αυτοκίνητο».

«Είναι πάντα μια συναρπαστική εποχή του χρόνου γιατί έχω δει το αυτοκίνητο στην αεροδυναμική σήραγγα, πάντα περνάω από την αεροδυναμική σήραγγα όταν πηγαίνω στο εργοστάσιο, για να το δω να εξελίσσεται προς όποια κατεύθυνση καταλήγει.

«Κυριολεκτικά όταν έφευγα χθες, έσκασα μόνο για να δω πού ήμασταν και όταν επιστρέψω, θα είναι πάλι ένα διαφορετικό ζώο.

F1-Mercedes-W15-2024-formula1-formula-1-formoula-one-hamilton-tuning-update

«Αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε όλους όσους εργάζονται σε αυτό και ελπίζω ότι θα είναι σε πολύ πιο ανταγωνιστική θέση την επόμενη χρονιά».

F1 Mercedes W15: Η Mercedes ανέκαμψε από το αργό ξεκίνημά της για να κερδίσει τη Ferrari με τρεις βαθμούς και φτάνοντας στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, μία θέση υψηλότερα από ό,τι πέτυχε το 2022.

Ο Χάμιλτον, ο οποίος κέρδισε το έπαθλο για την τρίτη θέση στην κατάταξη των οδηγών, αποκάλυψε ότι η διάθεση είναι «πολύ θετική» στις τάξεις της ομάδας καθώς προσπαθεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου.

«Η ομάδα, όλα τα μέλη της ομάδας είναι απίστευτα ευγνώμονες που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε αυτή τη σεζόν», πρόσθεσε ο Χάμιλτον.

«Είναι πάντα πολύ συναισθηματικό. Είμαι με την ομάδα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κάθε φορά που επιστρέφεις στα δύο Brixworth και Brackley, και σου θυμίζει πόσο μεγάλη αυτή η ομάδα σε σπρώχνει μπροστά.

«Βλέπετε κάθε άτομο, μερικούς ανθρώπους που είναι νέοι στην ομάδα που έχουν ενταχθεί ενώ ήμουν εδώ, και μερικούς που ήταν εδώ ακόμη πολύ πριν, και επίσης μερικούς που έχουν δουλέψει στον κινητήρα μου από το πρώτο μου Γκραν Πρι στη Formula 1, είναι εκπληκτικό να βλέπεις μόνο την πρόοδο και την ανάπτυξη.

«Επίσης, η ομάδα μας γίνεται ολοένα και πιο διαφοροποιημένη, κάτι που ήταν πραγματικά ευχάριστο για μένα να βλέπω ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».

F1 Mercedes W15: Η Mercedes ανακοινώνει μεγάλες αλλαγές: «Παραμένουμε ανοιχτόμυαλοι»

Η ομάδα της Mercedes εξακολουθεί να βρίσκεται πάντα σε μια ελαφριά κατάσταση κρίσης. Η γερμανική αγωνιστική στάβλος, η οποία φαινόταν ανέγγιχτη μεταξύ 2014 και 2021, δεν ήταν σκιά αυτού που ήταν από πέρυσι. Σύμφωνα με τον τεχνικό της, Andrew Shovlin , είναι μια ευκαιρία για την ομάδα να εγκαταλείψει την ιδέα του αυτοκινήτου, είπε στο Motorsport.com .

Τουλάχιστον οκτώ συνεχόμενα χρόνια, οι άντρες του Μπράκλεϊ κατέκτησαν τον τίτλο των κατασκευαστών. Μέχρι το 2022, το πάρτι είχε τελειώσει. Μετά τους νέους κανονισμούς, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει μόνο έναν αγώνα. Η μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο ήταν μόνο ένα όνειρο. Ωστόσο, οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να φτάσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια Red Bull. Πράγματι, ο Lewis Hamilton ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο (!) πιο αργός από τον Max Verstappen κατά τη διάρκεια των προκριματικών στην Ιαπωνία.

Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, στο Μονακό, η ομάδα παρουσίασε ένα σχεδόν εξ ολοκλήρου νέο αυτοκίνητο. Η παλιά ιδέα εγκαταλείφθηκε. Το W14 είχε πάλι πλαϊνά, νέο πάτωμα και νέα ανάρτηση. Το αυτοκίνητο είχε περισσότερη κάθετη δύναμη και ήταν πιο ανταγωνιστικό, αλλά η περαιτέρω εξέλιξη φαίνεται τώρα να έχει κάπως καθυστερήσει. Η Mercedes δεν διστάζει να δώσει μια ευκαιρία σε μια άλλη ιδέα το 2024: “Σίγουρα δεν κολλάμε σε καμία ιδέα που είχαμε στο παρελθόν. Είμαστε πολύ ανοιχτόμυαλοι “, λέει ο Shovlin.

F1-Mercedes-W15-2024-formula1-formula-1-formoula-one-hamilton-tuning-update

F1 Mercedes W15 2024: Ο Χάμιλτον «ενθουσιασμένος» από τη θέα του αυτοκινήτου Mercedes W15 F1 σε αεροδυναμική σήραγγα

Φόρμουλά 1 2024: Νέα ιδέα για το W15;

F1 Mercedes W15:  Η Mercedes θα βρει ξανά ένα νέο αυτοκίνητο το 2024: «Αλλάζουμε αρκετά το αυτοκίνητο για την επόμενη χρονιά, αλλά το αν μπορούμε ή όχι να λύσουμε όλα τα προβλήματα που έχουμε στον χειρισμό, αυτό θα εξαρτηθεί από έναν αριθμό των έργων που παραδίδονται. [Είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε κάποιες καλές οδηγίες για να προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. ”

Το αν το νέο concept θα είναι ένα βήμα μπροστά, ο Βρετανός δεν τολμά να πει. ” Το αυτοκίνητο θα είναι διαφορετικό. Έχουμε κάνει πολλές αλλαγές σε αυτό, αλλά είναι πολύ νωρίς στην ανάπτυξη ενός νέου αυτοκινήτου για να μπορούμε να πούμε ότι το έχουμε τακτοποιήσει. Όταν παρουσιάσαμε τα καλύτερα αυτοκίνητα μας το 2015 ή το 2019, εκείνα τα χρόνια, δεν ξέραμε ότι θα ήταν υπέροχα αυτοκίνητα όταν τα αναπτύξαμε».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

  • Φόρμουλα 1 Mercedes: O Lewis Hamilton “χάρισε” το βραβείο της FIA και έγινε χαμός
  • Φόρμουλα 1 FIA : Ο Mohammed Ben Sulayem αρρώστησε και υπέστη πτώση και διάσειση
  • MotoGP και οι διακοπές των ηρώων μας άρχισαν
  • Μεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Related Articles

Νέα επωνυμία για την ομάδα της Aston Martin το 2024

cars

Σαν Σήμερα: H «αυγή» της υβριδικής εποχής της F1 και ένας καλτ ήρωας (vid)

cars

Ο Ντομενικάλι ζητά αγωνιστικές ποινές σε όσους παραβιάζουν το budget cap

cars

Marta Garcia wins inaugural F1 Academy title

cars

How Red Bull charged to another F1 constructors’ title

cars

Sebastian Vettel: Αυλαία σε μια σπουδαία παράσταση (+video)

cars

Τι λέει ο Sainz για τα σενάρια για τη Ferrari;

cars

Οι ατελείωτες σβούρες του Bottas στο GP Τουρκίας (video)

cars

O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές

cars