CARSNEWS
F1 & RACES

Ferrari SF-24: Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο F1 των Leclerc και Sainz

Με ένα σύντομο video η Ferrari αποκάλυψε την Ferrari SF-24, το νέο μονοθέσιο με το οποίο θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το 2023 στην F1 του 2024, εν αναμονή του Lewis Hamilton.

Top Gear TEAM

Με βάση το κόκκινο, που δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αλλά εμπλουτισμένο με χρώματα όπως το κίτρινο που πρωταγωνίστησε στην Ferrari 499P του Le Mans, το λευκό και το μαύρο, η Ferrari SF-24, παρουσιάστηκε επισήμως ενόψει του νέου πρωταθλήματος της F1

Χρειάστηκε ένα μικρό video ενάμισι λεπτού για να αποκαλυφθεί το νέο μονοθέσιο και από εκεί και πέρα τις λεπτομέρειες τις καθόρισαν τα στελέχη της Scuderia

Ferrari SF-24 F1 2024

Συνεπώς οι πρώτες δηλώσεις του Fred Vasseur έχουν ως εξής: “Η παρουσίαση ενός νέου αυτοκινήτου στον κόσμο για πρώτη φορά είναι πάντα μια πολύ συναρπαστική στιγμή για μένα και τους οδηγούς, ακόμη και αν όλοι μας σκεφτόμαστε ήδη τη στιγμή που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τους αντιπάλους μας στην πίστα. Φέτος, πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, όταν ήμασταν σταθερά πρώτοι, με στόχο τη συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς”.

Ferrari SF-24 F1 2024

Ο Γάλλος επικεφαλής της Ferrari συμπλήρωσε, “Μας περιμένει η μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν της Formula 1 και ο Charles, ο Carlos και εγώ συμφωνούμε, ότι πρέπει να είμαστε πιο ακριβείς και αποτελεσματικοί στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τους αγώνες, κάνοντας τολμηρές επιλογές, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε Grand Prix. Λέγεται συχνά ότι οι οπαδοί σου μπορούν να σου δώσουν μια επιπλέον ταχύτητα και αυτό σίγουρα θα ισχύει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Ferrari SF-24 F1 2024

Εμφανισιακά η Ferrari SF-24 έχει διαφορές από την SF-23 και αυτό δεν αφορά μόνο στο χρώμα. Σε αυτή την φάση δεν είναι ακριβές ωστόσο να μιλήσει κανείς για σχεδιαστικές επιλογές, έτσι θα πρέπει να περιμένουμε τις εικόνες από τις δοκιμές και φυσικά τα πρώτα Grand Prix. 

Ferrari SF-24 F1 2024

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι πως η Ferrari αποφεύγει συστηματικά πλέον να χρησιμοποιεί γυμνά μονοθέσια, όπως βλέπουμε από τις άλλες ομάδες και στο φετινό αυτό είναι πιο εμφανές καθώς υπάρχει λιγότερο μαύρο και λιγότερο γυμνό ανθρακόνημα.

Ferrari SF-24 F1 2024

Ο Enrico Cardile, Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari, θεωρεί ότι η ομάδα έχει δώσει στους Charles Leclerc και Carlos Sainz ένα μονοθέσιο που είναι “πιο εύκολο στην οδήγηση”.

“Με την SF-24 θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εντελώς νέα πλατφόρμα και στην πραγματικότητα, κάθε τομέας του αυτοκινήτου έχει επανασχεδιαστεί”, είπε. “Ακόμα κι αν η αφετηρία μας ήταν η κατεύθυνση εξέλιξης που υιοθετήσαμε πέρσι και η οποία μας είδε να κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα στο τελευταίο μέρος της σεζόν”.

Ferrari SF-24 F1 2024

Και  συμπλήρωσε, “Λάβαμε υπόψη μας όσα μας είπαν οι οδηγοί και μετατρέψαμε αυτές τις ιδέες σε μηχανολογική πραγματικότητα, με στόχο να τους δώσουμε ένα μονοθέσιο που είναι πιο εύκολο στην οδήγηση και επομένως πιο εύκολο να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο και να το ωθήσουν στα όριά του. Δεν θέσαμε στους εαυτούς μας άλλους σχεδιαστικούς περιορισμούς εκτός από το να παραδώσουμε ένα δυνατό και τίμιο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να αναπαράγει στην πίστα αυτό που είδαμε στην αεροδυναμική σήραγγα”.

Οι παρουσιάσεις μονοθεσίων μέχρι τώρα: 

– F1: Παρουσιάστηκε η φετινή Haas VF-24

– F1: Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams FW46

– Stake Sauber: Αυτό είναι το μονοθέσιο της καινούργιας ομάδας στην F1

– F1: H Alpine A524 είναι ένα ολοκληρωτικά νέο μονοθέσιο

– F1: Η VISA Cash App παρουσίασε το μονοθέσιό της

– Μόλις παρουσιάστηκε το μονοθέσιο F1 της Aston Martin AMR24

Related Articles

Aston Martin και Mercedes-AMG τα Safety Car και Medical Car στην F1

cars

F1: Οι καλύτεροι οδηγοί σύμφωνα με τους επικεφαλής των ομάδων

cars

Οι πιο επιτυχημένοι κινητήρες στην ιστορία της F1 (video)

cars

Η Mercedes F1 θα αποκαλύψει την W15 με… ρομαντική διάθεση

cars

F1 announces 24/7 streaming channel in the US

Bury

McLaren: Στόχος η διεκδίκηση τίτλων το 2025

cars

Σπορ ηλεκτρικό με σήματα “GR” από την Toyota – Δείτε τις πρώτες εικόνες!

cars

F1 News: Pirelli’s New Contract With Formula One To Be Its Last One

cars

Μonterey Car Week 2023: Μια γοητευτική διοργάνωση

cars