CARSNEWS
AUTONEWS

Ford Mustang Mach-E. Αποκλειστικά από γυναίκες

Δύο πρεμιέρες μεγάλης σημασίας, η μία για την εταιρία και η άλλη για την αυτοκίνηση. Με το Mustang Mach-Ε η Ford κάνει το ντεμπούτο της στον χώρο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και συγχρόνως μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που κατασκευάζεται αποκλειστικά από γυναίκες! Το μοντέλο με το πολύ βαρύ όνομα, όχι μόνο ως Mustang από το 1964 αλλά και ως Mach-1που ακολούθησε ως ειδική έκδοση πέντε χρόνια αργότερα, κατασκευάζεται μόνο στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μεξικό και από εκεί εξάγεται για Αμερική και Ευρώπη ενώ υπάρχει και υπό συζήτησιν να ξεκινήσει η παραγωγή του και στην Κίνα, μόνο για την τοπική αγορά. Εκεί λοιπόν στο Μεξικό στις αρχές του χρόνου οι γυναίκες εργαζόμενες είχαν την ιδέα, στην παραγωγή του να μετέχουν μόνο γυναίκες και δεν άργησαν να την παρουσιάσουν στον διευθυντή του εργοστασίου.

Ο διευθυντής έδωσε την άδεια για να ακολουθήσει ένα χρονικό διάστημα ειδικής και σκληρής εκπαίδευσης για κάθε τμήμα παραγωγής και στο τέλος έτοιμες πλέον ξεκίνησαν την διαδικασία, αναλαμβάνοντας συγχρόνως και την ευθύνη για κάθε λάθος στην παραγωγή.  Ετσι τώρα , περίπου 400 γυναίκες που εργάζονται στο εργοστάσιο αυτό, στέκονται υπερήφανα μπροστά σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο Mustang Mach-E, αφιερωμένο στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και στην οποία η καλλιτέχνης María Fernanda Ochoa της έδωσε ιδιαίτερη πινελιά χρησιμοποιώντας τρία στοιχεία. Η γυναίκα αετού ως κεντρική εικόνα για να εκπροσωπήσει την δύναμη και σημασία των γυναικών · το λογότυπο «Ford Warriors in Pink» που χρησιμοποιείται από τη μάρκα για την υποστήριξη γυναικών που καταπολεμούν τον καρκίνο · και ηλίανθοι για να συγκρίνουν τις γυναίκες με ένα δυνατό, σταθερό λουλούδι που στρέφεται προς το φως για να πάρει δύναμη. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που αντανακλά τη γυναικεία δύναμη και αναγνωρίζει την καθημερινή προσπάθεια των γυναικών.

Στη Ford εργάζονται για την ισότητα των φύλων

Αυτή η πρωτοβουλία περιλαμβάνεται στη στρατηγική αυτού του εργοστασίου του Μεξικού για την προώθηση της ισότητας των φύλων. Με την έναρξη της παραγωγής του Mustang Mach-E, η πρόσληψη γυναικών εργαζομένων αυξήθηκε κατά 40% . Οι γυναίκες που εργάζονται για ώρες αντιπροσωπεύουν ήδη το 20% του συνόλου, οι μισθωτές γυναίκες το 35%, ενώ στην ομάδα συντήρησης το 30% είναι γυναίκες. Η μέση ηλικία αυτών των γυναικών είναι 33 χρόνια. Οι γυναίκες είναι παρούσες σε όλα τα τμήματα και σε θέσεις ευθύνης. Στη διαδικασία ζωγραφικής η συμμετοχή της φτάνει το 50%, ενώ στη διαδικασία θερμο-χαρακτικής ή σφράγισης φτάνει μόνο το 10%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 23% των υπαλλήλων του εργοστασίου είναι γυναίκες  (συνολικά 393 εργαζόμενοι σε σύγκριση με 1.209 άνδρες – οι ωριαίοι εργαζόμενοι δεν περιλαμβάνονται -), ένα σημαντικό ποσοστό λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2019 ήταν μόνο το 8%. Στόχος τους είναι να συνεχίσουν να αυξάνουν τον αριθμό των γυναικών εργαζομένων στο εργοστάσιο.

«Αυτή η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών σε παραγωγικές διαδικασίες μεταφράζεται σε μια έκρηξη ιδεών με διαφορετικές προσεγγίσεις και προοπτικές, στη βελτίωση της επικοινωνίας και σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Οι γυναίκες απαιτούν και θέλουν να κατασκευάσουν το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο », εξηγεί ο Marcos Madrid, διευθυντής του εργοστασίου. Η πρωτοβουλία αυτή έχει επεκταθεί και σε άλλα  άλλα εργοστάσια της Ford στο Μεξικό, όπως στην Τσιουάουα όπου 192 εργαζόμενες έχουν κατασκευάσει τον πρώτο κινητήρα στην ιστορία από γυναίκες και σε άλλο, το πρώτο κιβώτιο 100% από γυναίκες .

Για την ιστορία

Το εργοστάσιο αυτό εγκαινιάστηκε στις 4 Νοεμβρίου 1964 με την παρουσία του Henry Ford II και από τότε έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια οχήματα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι σειρές Ford Maverick, Contour, Fiesta, Mystique ή F. Αξίζει επίσης ως πληροφορία ότι απαιτούνται  7 ώρες και 247 εργαζόμενοι ανά βάρδια για την κατασκευή μιας μονάδας του Mustang Mach-E ότι σε δύο βάρδιες παράγονται 20 μονάδες ανά ώρα στη γραμμή πλαισίου, η νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταρίας υψηλής τάσης έχει το 75% των αυτοματοποιημένων διαδικασιών και ότι είναι το πρώτο εργοστάσιο της Ford που εισήγαγε το σύστημα τεχνητής όρασης.

The post Ford Mustang Mach-E. Αποκλειστικά από γυναίκες first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Μini. Το επόμενο βήμα

cars

Πένθος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Ανέστης Αφεντουλίδης

Bury

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150 Ps. Ένα SUV για οδήγηση

cars

Ηyundai Tucson plug-in hybrid. Με διευρυμένες επιλογές η γκάμα του νέου Tucson

cars

Nissan Navara N-Guard. Με νέα εικόνα

cars

Το Jeep Avenger στην Ελλάδα: το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της μάρκας

cars

Mercedes GLS AMG 63 & GLE AMG 63. Θηρία

cars

Hyundai i20 1.0 T-GDi 100PS 48V DCT. Αλλαγμένο εκ βάθρων

cars

Πλησιάζει, ριζικά διαφορετικό το νέο Opel Astra.

cars