CARSNEWS
AUTONEWS

Formula 1: Η Ferrari ενεργοποίησε τη βόμβα Χάμιλτον

Η μεγαλύτερη βόμβα των τελευταίων χρόνων στη Formula 1 είναι γεγονός, αφού η Mercedes ανακοίνωσε ότι η φετινή θα είναι η τελευταία σεζόν του Λιούις Χάμιλτον στην ομάδα και λίγα λεπτά μετά η Ferrari επισημοποίησε την έναρξη της συνεργασίας τους από το 2025.

Από νωρίς την Πέμπτη (1/2) τα διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο Βρετανός, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα, με τη Mercedes ουσιαστικά να το επιβεβαιώνει στη συνέχεια ενημερώνοντας το προσωπικό της ότι η φετινή θα είναι η τελευταία σεζόν του Χάμιλτον μαζί τους.

Στη συνέχεια, ήρθε και η ανακοίνωση για το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του 2024, για να έρθει αμέσως μετά και η ανακοίνωση της Ferrari, σύμφωνα με την οποία ο Βρετανός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο.

Έτσι, ο «γάμος» που σχεδόν όλοι θεωρούσαν αδύνατο να συμβεί είναι γεγονός και θα αρχίσει από το 2025.

«Έζησα καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος όπου έχω μεγαλώσει, οπότε η απόφαση να φύγω, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω ποτέ. Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια νέα πρόκληση», είπε από την πλευρά του ο Χάμιλτον.

Team Statement

Scuderia Ferrari is pleased to announce that Lewis Hamilton will be joining the team in 2025, on a multi-year contract. pic.twitter.com/moEMqUgzXH

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 1, 2024

TAGS

Related Articles

ID.3 1st Edition. Η επόμενη μέρα της αυτοκίνησης

cars

Renault: Πολύ κοντά στην Toyota αναφορικά με το κόστος του υβριδικού συστήματος.

cars

Lamborghini SCV12. Το υπερόπλο της Squadra Corse για την πίστα!

cars

Τρία νέα ηλεκτρικά ετοιμάζει η SsangYong.

cars

Ελάφια «κόβουν» βόλτες στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου

cars

Lexus LBX: Ένα νέο SUV σχεδιασμένο για Ευρωπαίους οδηγούς

cars

Peugeot 508 1.5 BlueHdi EAT 8. Η αρχοντιά του σεντάν

cars

VW Golf R. Απόλαυση στο χιόνι

cars

Peugeot e-Partner. Ο ηλεκτρικός σύντροφος του επαγγελματία.

cars