Ferrari fans

Από το 2007 η Scuderia έχει να δει έναν οδηγό της να στέφεται πρωταθλητής και οι tifosi οραματίζονται ότι τα πέτρινα χρόνια θα αποτελέσουν παρελθόν με τον Hamilton στο τιμόνι της Ferrari.

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Ferrari με Hamilton από το 2025, όποια συζήτηση και να παρακολουθήσεις γύρω από τη Formula 1 θα αφορά αυτή τη συνεργασία. Το τι θα κάνει ο 7 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπορεί κανείς να το ξέρει, όμως το  σίγουρο είναι ότι η προσδοκία που έχει δημιουργηθεί είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών για τους «κόκκινους».

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας θα ήθελαν να… ξυπνήσουν τον Μάρτιο του 2025 κι ας μην έχουν δει τι θα συμβεί το 2024. Αυτό οφείλεται και στην απαισιοδοξία που υπάρχει λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια η εικόνα της ομάδας δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης. Νιώθει κανείς πως ακόμη και όσοι δεν συμπαθούν τον Hamilton, περιμένουν ότι η παρουσία του θα πιέσει τους ανθρώπους της Ferrari στη δημιουργία ενός μονοθεσίου το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους Leclerc και Hamilton να διεκδικήσουν τον τίτλο.

-

Μέχρι να φτάσουμε στο 2025, πρέπει να δούμε τι θα συμβεί τη φετινή σεζόν στη Ferrari. Με δεδομένο ότι ο Sainz γνωρίζει από τώρα ότι δεν θα είναι στην ομάδα μετά το 2024, είναι ένα σημαντικό θέμα το πως θα διαχειριστεί τη χρονιά που αρχίζει στις 2 Μαρτίου. Κάποιος θα πει πως θα δουλέψει σκληρά για να βρει θέση σε μία άλλη ομάδα ενώ κάποιος άλλος ότι θα έχει μειωμένο κίνητρο αφού θα νιώθει ξένο σώμα. Με τα όσα έχουμε δει από τον Sainz τα προηγούμενα χρόνια, μοιάζει πιθανότερη η πρώτη εκδοχή. Ο Ισπανός είναι μαχητής και παρά το ότι θα νιώθει ότι τον… άδειασε η ομάδα του, θα προσπαθήσει να κερδίσει την ενδοοικογενειιακή μονομαχία με τον Leclerc και να φύγει με το κεφάλι ψηλά.

Τώρα όσον αφορά στον Leclerc, η κατάσταση είναι σίγουρα διαφορετική. Ακόμη κι αν δεν ένιωθε τα τελευταία χρόνια το απόλυτο αφεντικό στη Ferrari, ήξερε ότι αυτόν λογάριαζε η ομάδα ως νούμερο 1. Αυτή τη σιγουριά δεν θα την έχει το 2025 και δικαίως δεν θα την έχει. Είναι σίγουρο ότι θα θελήσει το 2024 να δείξει σε όλους μέσα στην ομάδα ότι με ένα καλό μονοθέσιο θα μπορέσει να οδηγήσει τη Ferrari σε νίκες και ότι είναι γεννημένος πρωταθλητής. Το σίγουρο είναι πως αν δεν γίνει κάποια μεγάλη ανατροπή και ο Leclerc δεν πάρει πρωτάθλημα το 2024, τότε η επόμενη σεζόν θα είναι η δυσκολότερη γι αυτόν στην καριέρα του στη Ferrari.