Carlos Sainz

Στα μισά μίας ακόμα δύσκολης σεζόν για τη Scuderia Ferrari, o Carlos Sainz δηλώνει πως εμπιστεύεται τη νέα ιεραρχία στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Laurent Mekies.

Οι «κόκκινοι» είδαν ένα ακόμα μέλος τους να αποχωρεί από το Maranello, τον αγωνιστικό τους διευθυντή Laurent Mekies. Ήδη από το Γκραν Πρι του Βελγίου ήταν απών από το pitwall της ιταλικής ομάδας και μπήκε σε υποχρεωτική άδεια αφού με το νέο έτος θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής στη Scuderia AlphaTauri.

-

Για τη θέση που έμεινε κενή, η Ferrari δεν έκανε κάποια πρόβλεψη αλλά έδωσε προαγωγή στον Υπεύθυνο Λειτουργιών Μονοθεσίου στην πίστα, Diego Ioverno. Μία κίνηση που δεν προκαλεί προβληματισμό στον Sainz.

Ο Ισπανός είπε: «Ο Laurent ήταν ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο τα τελευταία χρόνια στη Ferrari. Η συνεισφορά του στην ομάδα μας ήταν τεράστια. Είχα πολύ καλή σχέση μαζί του. Mέχρι τώρα, βοηθούσε πολύ τον Diego στην προηγούμενη θέση του και δεν ανησυχώ για την περίοδο μετάβασης γιατί ήταν έως τώρα άκρως ομαλή».

Ο Sainz εγκατέλειψε από το Γκραν Πρι του Spa-Francorchamps και υποχώρησε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 92 πόντους στο ενεργητικό του.