CARSNEWS
F1 & RACES

Η Alfa Romeo μένει στηv F1 με νέα ομάδα

H ιταλική μάρκα θα συνεχίσει την άμεση εμπλοκή της στη Formula 1 για τα επόμενα χρόνια και βρήκε νέα ομάδα-συνεργάτη.

Έπειτα από την ανακοίνωση εξαγοράς της Sauber Motorsport από την Audi, η Alfa Romeo έμεινε δίχως ομάδα στη Formula 1 για τη σεζόν του 2024. Από το 2018 ήταν βασικός χορηγός της ελβετικής ομάδας, ενώ η εμπορική τους συμφωνία από το 2019 προέβλεπε τη χρήση του ονόματος των Ιταλών στο πρωτάθλημα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Alfa Romeo εξέταζε το επόμενο αγωνιστικό της πρόγραμμα και σε ποιον θεσμό θα εστίαζε μελλοντικά.

Εν τέλει όλα δείχνουν πως η Alfa Romeo θα παραμείνει στη Formula 1 και την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με το motorsport.it, οι Ιταλοί έχουν υπογράψει συμφωνία χορηγίας με την ομάδα της Haas, με ισχύ από το 2024. H συνεργασία τους δεν θα είναι ανάλογη με της Sauber, ωστόσο τα λογότυπα της Alfa Romeo θα εμφανίζονται στα δύο αμερικανικά μονοθέσια.

Η Haas αγωνίζεται στη Formula 1 από το 2016 και ήταν ανέκαθεν πελατειακή ομάδα της Ferrari. Η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, ωστόσο οι μονάδες ισχύος θα μετονομαστούν σε Alfa Romeo ως μέρος της συμφωνίας.

Alfa Romeo F1

Η ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Haas και της Alfa Romeo αναμένεται να γίνει στο περιθώριο του Grand Prix Ιταλίας, το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Κατά το παρελθόν έχουμε δει ανάλογες συνεργασίες μεταξύ ομάδων και εταιρειών με επίκεντρο τη μετονομασία του κινητήρα. Μάλιστα ήταν μόδα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με παραδείγματα όπως αυτά των: Benetton-Playlife, Sauber Petronas. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Red Bull Racing, όταν την τριετία 2016-2018 οι κινητήρες της Renault που χρησιμοποιούσε είχαν την ονομασία Tag-Heuer.

Φωτογραφίες: Sauber media

Related Articles

Arnoux: Verstappen… σφαγέας, Binotto ασυγχώρητος!

cars

F1 Virtual GP: Ο Albon νίκησε τον Leclerc (vids)

cars

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης κάνει το επόμενο βήμα με το Eurocup-3

cars

Formula 1 – GP Ολλανδίας Preview: Η δράση επιστρέφει με το Ζάντβοορτ

cars

Δωρεάν πελατειακά σασί στη Formula 1;

cars

Απαραίτητο το διάλειμμα για τη Ferrari

cars

Alonso rues ‘terrible’ FP1 following shock Q1 exit in Austin

cars

Η επιστροφή στην Ίμολα από πλευράς ελαστικών

cars

Formula 1: Πού και τι ώρα θα αποκαλυφθεί η νέα Williams

cars