Logan Sargeant

Ένα ακόμα κομμάτι μπήκε στο παζλ που αφορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2026, της χρονιάς που θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στις υβριδικές μηχανές.

Τα κινητήρια σύνολα θα έχουν μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα 350 kW που όμως θα έχει τριπλάσια ισχύ σε σχέση με τις σημερινές MGU-K. Παράλληλα, θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά 100% βιώσιμα καύσιμα.

-

Σε αυτή λοιπόν τη νέα εποχή, η ιστορική ομάδα της Williams θα μπει έχοντας διατηρήσει μία σταθερά: τη συνεργασία με τη Mercedes-Benz. Η γερμανική εταιρεία προμηθεύει την ομάδα του Grove με κινητήρες από το 2014, το ξεκίνημα δηλαδή της υβριδικής εποχής στη Formula 1.

Για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, μίλησε ο συνδετικός τους κρίκος – ο James Vowles που μέχρι το 2022 ήταν υπεύθυνος στρατηγικής στη Mercedes-AMG Petronas και έκτοτε είναι επικεφαλής στη Williams.

Ο Βρετανός είπε: «Έχουμε μακροχρόνια σχέση και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα την επεκτείνουμε σε αυτή τη νέα εποχή της Formula 1. Η εξειδίκευση, η υποστήριξη και η τεχνολογία που προσφέρει η Mercedes, εναρμονίζονται πλήρως με τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της ομάδας μας».