Lewis Hamilton

Για τη Mercedes-AMG Petronas (και) το 2024 είναι μία σεζόν αναδιοργάνωσης, η οποία ήταν απαραίτητη λόγω αποχωρήσεων.

Ή καλύτερα μίας σημαντικής αποχώρησης, αυτής του Loic Serra, που είχε το ρόλο του διευθυντή απόδοσης στη γερμανική ομάδα. Ένα πρόσωπο που ήταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι που αποκαλύφθηκε πως μαζί με τον Lewis Hamilton, ήταν το δίδυμο που πήγαινε κόντρα στην αποτυχημένη σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθήθηκε σε αυτό το σετ κανονισμών στη Formula 1.

Ο Serra έφυγε για τη Ferrari, όπως θα φύγει σύντομα και ο Hamilton, όμως στη Mercedes δεν προέκυψε ένα πρόσωπο ως αντικαταστάτης. Ο διευθυντής μηχανολογίας στην πίστα, Andrew Shovlin, εξήγησε τη νέα δομή.

-

Ο Βρετανός είπε: «Λόγω αυτής της αποχώρησης, έπρεπε να προχωρήσουμε σε μία γενικότερη αναδιοργάνωση. Οι λύσεις έρχονται εκ των έσω, από τα μέλη όλης της ομάδας που ήταν στο τμήμα απόδοσης μονοθεσίου. Και πλέον η προσοχή πρέπει να στραφεί στο μονοθέσιο του 2025 αλλά και του 2026 με τους νέους κανονισμούς. Δεν αλλάξαμε θέσεις σε πρόσωπο, αλλάξαμε τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Πάντως και επί του παρόντος η Mercedes είναι πιο αποδοτική εντός πίστας, έχοντας ανακάμψει μετά από δυόμιση δύσκολα χρόνια, έχει ήδη 3 νίκες φέτος.