CARSNEWS
AUTONEWS

GMC Hummer. Το ηλεκτρικό super-pickup του μέλλοντος.

Το Hummer ήταν ένα από τα πρώτα εκτός δρόμου οχήματα που κατάφερε να φτάσει την αναγνωρισιμότητα του σε επίπεδα supercar. Απλά και μόνο η αναφορά του ονόματος “Hummer” ήταν αρκετή για να περιγράψει το μοντέλο της πρώτης γενιάς με απόλυτη ακρίβεια όντας ομόηχο με την λέξη hammer (=σφυρί). Γιατί το Hummer ήταν ένα πραγματικό hammer – δεν ήταν νυστέρι ή κάποιο άλλο εργαλείο ακριβείας. Ήταν ένα θηρίο, με στρατιωτικές καταβολές και την δυνατότητα να ισοπεδώσει τα πάντα με τον θηριώδη diesel V8 που ξεπερνούσε σε χωρητικότητα τα 6 λίτρα! Το καινούριο Hummer, αυτό που φορά το σήμα της GMC και παρουσιάστηκε εχθές το βράδυ, δεν έχει καμία σχέση με το H1 της δεκαετίας του ’90 και είναι απόλυτα λογικό καθώς οι καιροί άλλαξαν.

Το νέο GMC Hummer διατηρεί κάποια από τα στοιχεία των προγόνων του αλλά τα διανθίζει με σύγχρονες λεπτομέρειες. Το βασικό όμως είναι ότι παρουσιάζεται για άλλη μία φορά μπροστά μας τετράγωνο και επιβλητικό. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουμε την μινιμαλιστική γρίλια με τα λεπτά φωτιστικά σώματα στις άκρες της και τον χαρακτηριστικά off-road προφυλακτήρα ενώ στο πλάι, την παράσταση κλέβουν τα μικρά παράθυρα και τα φουσκωμένα φτερά με τους τετραγωνισμένους θόλους. Αξίζει να αναφέρουμε δε, ότι η οροφή διαθέτει αφαιρούμενα πάνελ που επιτρέπουν στον οδηγό να ζήσει μία πραγματικά… cabriolet εμπειρία. Πίσω, το νέο Hummer καθώς είναι pickup πλέον, δεν έχει πολλά περιθώρια για εντυπωσιασμό, οπότε έχει απλά έναν μεγάλο προφυλακτήρα και τα LED φωτιστικά σώματα που του χαρίζουν μία ιδιαίτερη “υπογραφή”. Στο εσωτερικό από την άλλη, το φουτουριστικό pickup της GMC εξοπλίζεται με δύο οθόνες: μία 12,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 13,4 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αλλά και το εντυπωσιακό σύστημα “UltraVision” της εταιρίας, που προσφέρει 18 διαφορετικές οπτικές γωνίες για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος του γιγαντιαίου οχήματος. Με εξαίρεση το τιμόνι δε, το εσωτερικό του Hummer φαίνεται πως σχεδιάστηκε αποκλειστικά με χάρακα καθώς ανάθεμα και αν μπορώ να εντοπίσω μία καμπύλη.

Εξίσου σημαντικά για το GMC Hummer όμως, είναι τα… μηχανικά. Εκεί υπάρχουν 3 ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνδυαστικά περισσότερα από 1.000 άλογα και επιτρέπουν στο μεγάλο pickup να επιταχύνει στα 96 km/h σε μόλις 3 δευτερόλεπτα με το “Watts to Freedom” launch control. Οι μπαταρίες “Ultium” της General Motors χαρίζουν αυτονομία της τάξεως των 563 χιλιομέτρων δίνουν δυνατότητες ταχείας φόρτισης καθώς το Hummer φορτίζει έως 350 kW και αυτό είναι αρκετό για να προσφέρει 160 χιλιόμετρα αυτονομία σε 10 λεπτά! Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι το νέο μοντέλο διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο προσφέρει μία λειτουργία που ονομάζεται “CrabWalk” με την οποία οι τροχοί στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση και το Hummer μπορεί να κινηθεί… διαγώνια. Μία λειτουργία που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη εκτός δρόμου. Μιας που αναφέραμε το off-roading, να σημειώσουμε ότι το Hummer εξοπλίζεται με αερανάρτηση που θα μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 149 χιλιοστά σε ακραίες περιπτώσεις.

Κατά τα άλλα, το Hummer λανσάρεται στην Edition 1 έκδοση με τιμή που ξεκινά από τα $112.595 αλλά θα ακολουθήσει η “3X” έκδοση στην οποία οι 3 ηλεκτροκινητήρες παράγουν περί τα 800 άλογα και η τιμή πέφτει οριακά κάτω από τα $100.000 (αλλά και η αυτονομία μειώνεται στα 483 χιλιόμετρα) αλλά και οι “2X” εκδόσεις, που δεν αναμένονται πριν την άνοιξη του 2023 αλλά θα υιοθετούν ένα setup με δύο ηλεκτροκινητήρες για κάτι περισσότερο από 634 άλογα και θα παρέχουν είτε 483 χιλιόμετρα αυτονομίας, είτε γύρω στα 400 αλλά με περαιτέρω χαμηλότερη τιμή.

The post GMC Hummer. Το ηλεκτρικό super-pickup του μέλλοντος. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Ford Bronco φτάνει στην Ευρώπη

cars

Fiat Panda. Ενδοοικογενειακός ανταγωνισμός

cars

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της πανίσχυρης στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ

Bury

Σπουδαστές στη Skoda ετοιμάζουν ένα Kamiq rally car.

cars

PSA-FCA: Οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως για τη Stellantis!

cars

Volvο. Παρουσιάζει  το τεχνολογικό σχέδιο δράσης της για το μέλλον

cars

Volvo Concept Recharge. Το όραμα της Volvo για το ηλεκτρικό μέλλον της

cars

Stelvio vs Macan vs RS Q3. Η αναμέτρηση των… καυτών SUV!

cars

Το “συμβατικό” Fiat 500 θα υπάρχει όσο υπάρχει ζήτηση!

cars