CARSNEWS
F1 & RACES

GP Βραζιλίας: Ποινή για Hamilton, στο βάθρο McLaren και Sainz

Το πρώτο βάθρο της καριέρας του στον μαγικό κόσμο της Formula 1 και πρώτο της McLaren από την πρεμιέρα της σεζόν του 2014, πανηγύρισε στη Βραζιλία ο Carlos Sainz!

Αν και δεν είχε τη χαρά να ανέβει στο βάθρο μαζί με τον νικητή Max Verstappen και τον δεύτερο Pierre Gasly αφού εκεί βρέθηκε αρχικά ο Lewis Hamilton. Ωστόσο ο Βρετανός τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων καθώς κρίθηκε υπαίτιος της σύγκρουσης που είχε στον προτελευταίο γύρο με τον Alex Albon στη στροφή Bico de Pato.

Έτσι ο παγκόσμιος πρωταθλητής έπεσε έβδομος κι αυτός που ωφελήθηκε περισσότερο ήταν ο Sainz. Αν και χρειάστηκε να περάσει χρόνος ώστε ο Ισπανός να απαλλαχθεί από την έρευνα που γινόταν για παράνομη χρήση DRS υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Τελικά ο 25χρονος τη γλίτωσε και έτσι στο 101ο του Grand Prix, πλασάρεται για πρώτη φορά στο Top3! Και μάλιστα σε έναν αγώνα, όπου εκκίνησε από την τελευταία θέση!

Μετά την αλλαγή δεδομένων υπέρ του, ο Μαδριλένος είπε: «Βάθρο! Είναι λίγο περίεργο καθώς δεν ήμουν εκεί πάνω μετά το αγώνα αλλά και πάλι, είμαι πανευτυχής. Ο σημερινός αγώνας ήταν απίστευτος. Η στρατηγική ενός pit stop απέδωσε καρπούς! Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Σήμερα κάναμε κάτι σπουδαίο και μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι για αυτό».

Όσο για τη McLaren, μετά από 119 αγώνες, από το Grand Prix Αυστραλίας του 2014, επέστρεψε στο βάθρο. Ένα ακόμα σημάδι ανάκαμψης της ιστορικής ομάδας που «κλείδωσε» την τέταρτη θέση στη φετινή μάχη των κατασκευαστών.

Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi σκαρφάλωσαν στις θέσεις 4 και 5, στο καλύτερο αποτέλεσμα για την Alfa Romeo Racing, ενώ ο Daniel Ricciardo της Renault προβιβάστηκε στην έκτη θέση.

--

Related Articles

Νέα στοιχεία για την κατάσταση του Σουμάχερ: Δεν είναι πια ο Μίκαελ που ξέραμε στη Formula 1, λέει φίλος του

cars

Κατρακύλησε η μετοχή της Formula 1

cars

Red Bull F1 upgrade headlines Japanese GP changes

cars

F1 News: Huge boost for US F1 fans as exciting new 24/7 channel goes live

Bury

F1: Πότε παρουσιάζονται τα νέα μονοθέσια;

cars

GP Πορτογαλίας: Καλύτερος χρόνος από τον Bottas στο FP1

cars

Alonso in ‘new’ talks to replace Verstappen at Red Bull

cars

Formula 1, Γύρος 11: Επόμενη στάση, Ουγγαρία

cars

Πριν τη Θεσσαλονίκη, η RB7 έκαψε λάστιχο στη Μαδρίτη (vid)

cars